Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Inför Manchester United - Aston Villa
Vinna eller försvinna från toppen

En hemmamatch mot Aston Villa står på agendan i morgon. Det är en match som måste vinnas efter två raka förluster det senaste. Manchester United är hela sju poäng bakom Arsenal som innehar en CL-plats i detta nu och det krävs att något av lagen ovanför får en riktig dipp för att sluta topp-3. Alldeles oavsett är det vinst som gäller i morgon mot ett Villa som har två raka segrar i ligan. 

Matchen sänds inte på svensk tv. 

Manchester United

Manchester kommer till match med två raka förluster, mot Chelsea i ligaspelet och Manchester City i cupen. Senast lyckades Nikita Parris reducera på stopptid men det hjälpte tyvärr inte. Fokus är nu på ligan och på att göra en bättre vår än höst. Statistiken mot Aston Villa är god och Skinner har tillgång till ungefär samma spelare som i de föregående matcherna. Melvine Malard som hoppade in senast bör vara redo för fler minuter även om en Geyse som är i bra form lär gå före från start.

Skinner säger inför match att han är nöjd med energinivån hos spelarna och att det är en svår uppgift att plocka ut ett lag bland alla spelare som är redo. Vi vet dock att laget brukar se tämligen lika ut när det väl kommer till kritan. Efter att ha roterat i matchen mot City bör spelare som Earps, Toone, Geyse och Ladd vara tillbaka i elvan.

Det är främst i frontlinjen som vi fått se en del variation från Skinners sida. I flera tidigare rapporter har Micke pekat ut att Nikita Parris bör få spela varje match som en av Uniteds bästa spelare under säsongen. Kanske får vi se henne starta mot Aston Villa tillsammans med García som var bra senast. Dock brukar Skinner hålla sig till Leah Galton från start.

Tänkbar startelva

Earps
Riviere, Le Tissier, Turner, Blundell
Toone, Zelem, Ladd
Parris, Geyse, García

 

Aston Villa

Aston Villa har fyra segrar i ligan varav två under senare tid mot Leicester City respektive Brighton. Laget tvålade också till Sunderland rejält i ligacupen med 7-0. Avancemanget där är dock hotat efter att Villa använt en icke-tillåten spelare i cupen. Vi får se var det landar. Aston Villa gör ibland riktigt bra matcher och ska inte ses som ofarliga.

Villa kommer till Manchester utan Lucy Parker som är borta en tid framöver. Daniella Turner är tillbaka i träning men troligen inte redo ännu. Offensivt kan vi få se United-bekantingen Adriana Leon tillsammans med Alisha Lehman och Rachel Daly.

Andra namn som är bekanta för United-anhängare är Kirsty Hanson och Lucy Staniforth. Aston Villa har ett hyfsat lag på pappret och hade sannolikt tänkt sig ha fler poäng i ingången av 2024 än vad de har. En vinst mot United skulle dock innebära att de kryper närmare lagen ovanför.

Tidigare möten

United har som sagt bra statistik på Villa och har vunnit de senaste matcherna med uddamålet. I ligapremiären borta avgjorde  Williams för United på stopptid. Totalt har United sex segrar, en oavgjord och en förlust mot laget från Birmingham.

Manchester United – Aston Villa

Turnering: Women’s Super Leuage
Datum: 28 januari
Avspark: 13.00
Teve: Matchen sänds inte på svensk tv