Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Wolverhampton Wanderers - Manchester United
Två mittenlag gör upp i förmodat målsnålt möte

Manchester United kommer imorgon kväll befinna sig i Wolverhampton och på Molineaux för ligamatch mot stadens lag. Sett till tabelläget för de bägge klubbarna är det helt sonika två mittenlag som möts. Frågan är om det kommer avspeglas även ute på planen. 

I ärlighetens namn brukat det sällan bli några minnesvärda matcher mellan United och Wolves. Statistiken är visserligen väldigt god mot Wolves de senaste åren, sedan december 2020 har United vunnit sex av sju Premier League-möten om än att samtliga har varit ganska tajta tillställningar.

Det är emellertid svårt att inte associera Wolves med säsongen 2019/20 och de fyra gånger lagen möttes den säsongen, varav tre under en ganska komprimerad tid. Det ska sägas att det var ett omspel i FA-cupen inklämt, men känslan av måndag hela veckan var ofrånkomlig.

Manchester United

I United är det som vanligt ingen ro och ingen rast. Ovanför det rent sportsliga sker så sakteliga ett ombyggnadsarbete. på nivån under känns Erik ten Hags närmsta halvår fortfarande ovisst, och väl på planen finns fortsatta frågetecken. Allt är en kedja och hänger naturligtvis ihop.

Senast United spelade fotboll var i söndags mot Newport County i FA-cupen. Det såg inledningsvis ut att bli en promenadseger, men League Two-laget åt sig in i matchen och hämtade upp 0-2 till 2-2. United fick börja springa och svettas lite för att till slut ro hem segern med 4-2. Det var på intet sätt imponerande, men någon form av styrka att i alla fall resa sig tillräckligt för att vinna.

I ligaspelet var det desto längre sedan vi såg United. Då får vi backa till Tottenham Hotspur hemma i mitten av januari, där det blev 2-2.

Läget i truppen är förhållandevis bra och några nya rapporter om skador och sjukdomar finns inte att rapportera. Ten hag nämnde under dagens presskonferens att Victor Lindelöf och Tyrell Malacia börjar närma sig återkomster men fyllde också i att Mason Mount fortsatt har en bit kvar.

Det stora samtalsämnet den här veckan har annars varit Marcus Rashfords utekväll i Belfast, för vilken han nu har blivit bötfälld. Händelsen uppges vara utagerad och 26-åringen finns rimligen med i morgondagens trupp. Någon startplats är kanske inte lika aktuell.

Sannolikt blir det en ganska identisk elva som mot Newport senast, men är det någonstans jag kan tänka mig att Ten hag förändrar är det på mittfältet. Jag tror inte nederländaren litar på Casemiros status ännu och slänger därför in Scott McTominay där han åtminstone kan vara säker på vad han får ut.

På ytterplatserna hade jag gärna sett ett skifte så att Alejandro Garnacho spelat till höger, men då finns inget vettigt alternativ till vänster.

Möjlig startelva:

Wolves

Vindarna som blåser över West Midlands och Wolverhampton får sägas vara positiva så här års. Visserligen är en elfteplats i Premier League inte något att hymla med, men samtidigt är det nog ungefär där vi ska förvänta oss att hitta Wolves.

Formen i ligan har varit stark i december och januari. Om vi tar avstamp från självaste julafton, när man mötte Chelsea så har man tre raka vinster, en oavgjord och tomt i förlustkolumnen. Den senaste ligamatchen var mot Brighton & Hove Albion förra måndagen och slutade mållöst.

FA-cupmötet med West Bromwich Albion i helgen blev dock aningen mer uppmärksammad, inte primärt för att Wolves vann och avancerade, utan för skandalscenerna som utspelades på läktarna med slagsmål mellan supportergrupperingarna. Matchen kunde hursomhelst spelas vidare och Pedro Neto och Matheus Cunha såg till att skjuta segern till Wolves.

United lär få anledning att se upp med ovannämnda duo imorgon med tanke på att det är deras siffror som sticker ut offensivt. Neto är med sina åtta framspelningar i toppen av assistligan och Cunha med sina sex mål och fem framspelningar lite av en allgörare längst fram.

I tider av mästerskap är också Wolves ganska skonade. Till det afrikanska mästerskapet har man endast skickat iväg Boubacar Traoré, som på lördag spelar kvartsfinal med sitt Mali. Lagets bäste målgörare i Hee-chan Hwang är även han på landslagsuppdrag. 28-åringen spelar för närvarande det asiatiska mästerskapet med sitt Sydkorea.

I övrigt har tränare Gary O’Neil ganska stora valmöjligheter inför morgondagens match. 40-åringen utgår ofta från en 3-4-3-uppställning, där Matt Doherty och Nelson Semedo agerar någon form av wingbacks. Backlinjen i övrigt är ganska utstakad med Max Kilman, Craig Dawson, och Toti Gomes. Tre mycket bastanta pjäser som lär få stångas en hel del med Höjlund.

Möjlig startelva:

Historik

Statistiken mot Wolves de senaste säsongerna är god för United. I bägge ligamatcherna förra säsongen vann med 1-0 respektive 2-0 och i premiären den nuvarande säsongen hemmaslog man Wolves med 1-0 efter mål av Varane.

Visste ni att…

 • Den första tävlingsmatchen som spelades mellan lagen var 1892? Då vann United, eller Newton Heath som det var på den tiden, med 10-1 mot Wolverhampton.
 • Denis Irwin och Paul Ince är spelare som representerat bägge klubbarna i sina karriärer?

Matchinformation

Wolves
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 22
Tid: Torsdagen den 1 februari 2024, 21.15
Plats: Molineux Stadium, Wolverhampton
Domare: Jarred Gillett
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Martial (skadad, april/maj)
 • Amrabat (afcon, inget datum)
 • Lindelöf (ljumske, inget datum)
 • Malacia (knä, inget datum)
 • Mount (skadad, slutet januari)
Tveksamma:

 • Rashford (sjuk, stor chans)
FORM
F23/12West HamBPL0-2
V26/12Aston VillaHPL3-2
F30/12NottinghamBPL1-2
V8/1WiganBFA2-0
O14/1TottenhamHPL2-2
V28/1NewportBFA4-2

Wolves

Skador och avstängningar:

 • Gomes (avstängd)
 • Hwang (höft, inget datum)
 • Traoré (Afcon)
Tveksamma:

 • Sarabia (vad)
FORM
V27/12BrentfordBPL4-1
V30/12EvertonHPL3-0
O5/1BrentfordBFA1-1
V16/1BrentfordHFA3-2
O22/1BrightonBPL0-0
V28/1West BromBFA2-0

United mot Wolves

Totalt:11255-20-37186-151
Borta:5619-11-2684-98
Premier League:1912-3-428-11
SENASTE MÖTENA
F2022-01-03HPL0-1
V2022-12-31BPL1-0
V2023-05-13HPL2-0
V2023-08-14HPL1-0
SENASTE BORTAMATCHER
O2020-01-04BFA0-0
V2021-05-23BPL2-1
V2021-08-29BPL1-0
V2022-12-31BPL1-0
Res med oss till Manchester!