Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Kobbie och Ella prisas / Lindelöf och Amrabat i träning / Pellistris agent kritisk mot Ten Hag

Gårdagens stora hjälte har också blivit månadens spelare på herrsidan. Detta och annat i fredagens nyhetssvep. Vi summerar också Ten Hags presskonferens inför helgens möte med West Ham där vi fick veta att Victor Lindelöf åter tränar med laget. 

Kobbie och Ella prisas

Lägligt nog utseddes månadens spelare redan innan matchen igår. Kobbie Mainoo vann priset på herrsidan och tackade med att avgöra gårdagens tillställning. Välförtjänt! På damsidan är det föga förvånande Ella Toone som prisas som bäst i årets första månad.

Toone har gjort fyra mål på 19 framträdanden under säsongen och har en ökande formkurva.

Amrabat och Lindelöf tränar

Från dagens presskonferens fick vi veta att Amrabat är åter med laget och även att Victor Lindelöf tränar. Osäkerhet råder om Lindelöf men kanske kan han finnas me spå söndag. Mason Mount och Wan-Bissaka är inte aktuella för spel mot West Ham på söndag enligt Ten Hag.

Vi fick också höra att det var säkerhetsåtgärder att plocka av Martínez och Casemiro under gårdagens match. Båda behöver mer minuter i benen och dessutom var Casemiro varnad.

Inte möjligt att värva in anfallare nu

Ten Hag fick frågor om värvningar och särskilt då av en extra anfallare nu när Martial är borta. Ten Hag gjorde klart att han ville ha in en anfallare men att det inte var möjligt på grund av de finansiella reglerna. Han menade att de behöver vara kreativa och att både Rashford och Amad kan spela som nummer nio vid behöv.

Hela presskonferensens del 1 kan ses på Uniteds här.

 

Pellistris agent kritisk mot Ten Hag

Facundo Pellistri har som vi tidigare rapporterat gått på lån till Granada men hans agent har öppet kritiserat Erik Ten Hag. Agenten Lasalvia menade att Pellistri fick falska förespeglingar om att Ten han ville ha kvar Pellistri för att sedan vända  helt.

Lasalvia har enligt uppgift uttalat sig om Pellistris möjlighet att komma tillbaka till United:

Om han kommer tillbaka till Manchester eller inte i mitten av året beror på hur presterar i Granada. Om Ten Hag är kvar så kommer det bli svårt. Ten Hag har inte använt honom, värderat honom eller behandlat honom som ett proffs. Alla i Manchester vet att han fanns med mot ett division fyra lag utan att Ten Hag använde honom.