Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Martínez hälsar till fansen / Ratcliffe vill bygga ett Wembley i norr / Derby flyttat

Tisdagskvällens sena nyhetssvep innehåller Lisandro Martínez varma hälsning till fansen och Jim Ratcliffes stora planer för Old Traffords framtid. I övrigt har mycket av dagen handlat om att minnas katastrofen i München och hedra de omkomna. 

Martínez hälsar till fansen

Lisandro Martinez som mycket oturligt drog på sig en ny skada kommer att vara borta i minst åtta veckor som vi rapporterat om tidigare. Han hälsar nu också till alla fanns på twitter och riktar ett hjärtligt tack till alla support han fått sedan matchen mot West Ham.

Han intygar att han kommer snart är tillbaka och redo för fight. Always united! Martínez betydelse kan inte underskattas men vi hoppas övriga kan hålla glöden uppe för hans och alla vårs skulle fram till hans återkomst.

Ratcliffes vill bygga ett Wembley i norr

Ineos med Sir Jim Ratcliffe i spetsen har redan satt avtryck i och runt United med sin agenda att förbättra både organisation, lag och arena. Enligt uppgifter i The Telegraph har han stora planer för Old Traffords framtid. Syftet är uppenbarligen att bygga upp ett ”Wembley i norr”.

Ratcliffe menar att Manchester behöver ha en konkurrenskraftig arena till nationalarenan i London som i dagsläget tar 90 000 åskådare. Källor nära Ratcliffe ska ha uttalat att klubben behöver en absolut, toppmodern ”wow-arena” och att det finns starka argument för att bygga upp en sådan i norra England.

Ratcliffe sägs dock vilja bygga upp arenan på befintlig plats för att undvika en ”flytta av Uniteds själ”. Att rusta upp nuvarande byggnad är ett alternativ då cirka 25% av ytan ska vara outnyttjad eller bortkastad.

Men flera insatta ska ha uttryck tvivel mot att lägga så mycket pengar på en omodern byggnad. Arkitektfirman som har ett uppdrag att kolla över projektet sa till Telegraph i december att det mycket väl kan vara mer kostnadseffektivt att bygga upp en helt ny arena. Det är mycket som är omodernt såsom försörjning av elektricitet och kabeldragning.

That echoes the sentiments of Chris Lee, the managing director of Populous, the architectural design firm tasked with overseeing the project, who told Telegraph Sport in December that a new build “may well turn out to be the most cost-effective solution”.

“The building is reaching the end of its natural life; the cabling, the electricity supplies, everything is nearing its sell by date,” Lee

Derby flyttat

En av damerna kommande matcher som kan bli en av de viktigaste i ligan är flyttad. Det gäller derbyt mot Manchester City som nu spelas lördag den 23 mars kl 13.30 svensk tid borta på Etihad Stadium. Matchen låg tidigare schemalagd till söndagen den 24 mars kl 14.00.

Ferguson och Ratcliffe på plats

Många har idag hedrat offren på årsdagen för Münchenkatastrofen. Utöver tränarna Skinner och Ten Hag såg vi både Sir Jim Ratcliffe och Alex Fergusson på plats vid Old Trafford. Regnet öste ned men det hindrade inte att fans flockades vid arenan och applåderade Ratcliffe och Fergusson när de sågs tillsammans.

Mainoos fina gest

En av Uniteds trogna fans förlorade sin far i cancer under gårdagen. Han riktade en hälsning till Manchester och sa att fadern hejade fram laget mot Wolves som en av de sista sakerna han gjorde i livet. Det fick hjälten i matchen, Kobbie Mainoo, att reagera  med en hälsning och varma tack.