Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ten Hags presskonferens
Mittbacksfokus i allmänhet, Lisandro Martinez i synnerhet

På torsdagskvällen höll Erik ten Hag presskonferens inför mötet mot Aston Villa på söndag. Vi fick bland annat en uppdatering av skadeläget, med stort fokus på Lisandro Martinez och snack om möjliga ersättare på mittbackspositionen. Ungdomarna fick också lite speltid på presskonferensen och utanför det rent sportsliga pratades det lite kort om Old Traffords framtid.

Torsdagens presskonferens var den första av två delar. 

Om skadeläget

Lisandro Martinez

Ten Hag inleder med Martinez och konstaterar bara att det är väldigt tråkigt att han inte finns tillgänglig, då han bidrar mycket med sina kvaliteter och sin mentalitet. Beslutet att spela vidare efter smällen var hans eget, tillägger Ten Hag, och menar också att det inte alltid går att fastställa en diagnos mitt under match. ”Ibland är det uppenbart, men ibland finns det gråzoner. Det medicinska teamet är där och överlägger med spelaren, men att utvärdera på så kort tid är omöjligt.”

”Jag hoppas han är tillbaka i slutet av säsongen. Truppmässigt måste vi se till att ersätta honom, vi har täckning med spelare som klarar av det.” 

Gällande just ersättare får Ten Hag lite senare på presskonferensen en fråga om vem som kan tänkas gå in i Martinez ställe. Reportern frågar dels om Luke Shaw, dels Victor Lindelöf.

”Vi har alternativ på den positionen. Luke kan spela där, men vi har andra spelare som klarar av det. Det är upp till spelarna att bevisa sig.” 

Shaws vänsterfot kan givetvis vara en utslagsgivande faktor, men Ten Hag är väldigt diplomatisk i sitt svar på frågan.

Aaron Wan-Bissaka och Mason Mount

Wan-Bissaka tränade idag (läs igår) men klev av. Oklar diagnos i nuläget.

Mount är inte redo än.

Om förändringar på Old Trafford

Det har pratas om ett ”Wembley i norr” och att vid eventuella förändringar på Old Trafford kan United få spela på annan plats. Ten Hags svar på det är att om det ligger någon sanning i det så uttrycker det klubbens ambitioner.

”Men det är inte mitt ansvar att diskutera arenan, mitt ansvar är att leda och bygga laget.”

Om formen på sistone

United har förhoppningsvis börjat hitta formen och framför allt har man börjat göra mål, med både Rasmus Höjlund och Alejandro Garnacho i protokollet senast mot West Ham. Ten Hag menar att unga spelare behöver tid, men också ett lag som fungerar runtomkring. Det blev många justeringar under hösten, men när saker väl sätter sig kan det gå snabbt.

”Jag var övertygad om att de hade potential att göra det de gör nu. Nu handlar det om att bara fortsätta och vara hungrig på mer.”

Lite senar återkommer man till att prata om de yngre spelarna och Ten Hag säger att de njuter av att spela med varandra. De vill göra saker tillsammans och skapar farligheter. ”Nyckeln är att vilja göra det tillsammans. I slutänden handlar det också om att hitta kontinuitet och att slutprodukten finns där.”

Höjlund och Garnacho är i god form för stunden.

Om att se varje match som en final

”Jag har sagt till laget att varje match är som en final. Inför West Ham var vi en poäng bakom, så det var som en final. Vi är i rätt mode.” 

Om Aston Villa

”De har gjort ett bra jobb och varit tydliga med hur de vill spela. Alla vet vad de ska göra och samarbetar väldigt bra. Det är dessutom ett lag som har spelare med spetskvaliteter.”

Om eventuella kontraktsförlängningar

Det blev en del fokus på mittbackarna under presskonferensen, dels med möjliga ersättare till Martinez, dels om eventuella kontraktsförlängningar. En reporter frågade om situationen för Raphaël Varane respektive Jonny Evans och hur Ten Hag ser på att deras avtal löper ut till sommaren.

”Vi har inte kommit fram till något än,” blev svaret…

Presskonferensen i videoformat