Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Aston Villa - Manchester United
Läge för United straffa ett svajigt Villa

Manchester United har imorgon chans att knåpa in på Europaplatserna när man reser till Birmingham för möte med Aston Villa. Känslan är att det finns alla möjligheter till en målglad tillställning. 

Manchester United

Målformen är god för United just nu med sju mål de senaste två matcherna. Senast mot West Ham var det en mer komfortabel segling än mot Wolverhampton där man släppte tre bakåt.

Imorgon väntar möte med ett Aston Villa som har svajig form för närvarande. Hemma på Villa Park har man förlorat två raka matcher och släppt in sex mål, något som Uniteds offensiv förhoppningsvis kan utnyttja.

Frontfyran känns på förhand väldigt given med Alejandro Garnacho, Marcus Rashford, Bruno Fernandes och Rasmus Höjlund.

Erik ten Hag talade gott om Garnacho och Höjlund på presskonferensen igår men ville inte heller höja dem till skyarna. Det är viktigt att de unga spelarna behåller fötterna på jorden, något Ten Hag uppenbart är skicklig på att förmedla.

Uniteds unga trio med Höjlund, Garnacho och Mainoo kan ställa till med problem för Aston Villa imorgon.

På mittfältet gäller detsamma med 18-årige Kobbie Mainoo, men som trots allt spelar med en mognad som mer vittnar om att han är 28 snarare än 18. Den unge mittfältaren startar givetvis imorgon och får sannolikt sällskap av Casemiro, som behöver matchform.

I backlinjen är det stora avbräcket Lisandro Martinez, som väntas bli borta i ungefär åtta veckor. Vem som går in i argentinarens ställe är inte glasklart, men en konstellation med Raphaël Varane till höger och Harry Maguire till vänster är inte otänkbar. Det lämnar Luke Shaw kvar på vänsterbacksplatsen, även om han kan vikariera centralt. Till höger startar Diogo Dalot, som gått lite under radarn i mitt tycke. Portugisen har ett bra tag varit en av lagets bästa spelare och uppvisat en kontinuitet som han inte gjort tidigare. Vi hoppas att han fortsätter så!

Möjlig startelva:

Aston Villa

Birminghamlaget är som ovan nämnt inne i en lite svajig period och har bara vunnit två matcher efter årsskiftet. Dessa segrar har kommit mot Middlesbrough i FA-cupen samt Sheffield United i ligan. Mot de senare vann man med övertygande 5-0 på bortaplan, men kanske säger resulterat inte så mycket givet Sheffields kvalitet.

I december visade man emellertid de större lagen varför Villa Park kan vara jobbigt att besöka. Både Manchester City och Arsenal besegrades med 1-0.

Mot Chelsea i FA-cupen senast blev det förlust med 3-1 och därmed uttåg ur turneringen. Det blev även respass i Europa Conference League tidigare under säsongen och har därför nu bara ligaspelet att fokusera på. Förmodligen är det gynnsamt om man ska orka hänga med uppe i toppen säsongen ut.

Ser vi till läget i truppen kommer man imorgon att få klara sig utan Ezri Konsa i backlinjen då han klev skadad mot Sheffield. I övrigt är Tyrone Mings och Emiliano Buendia långtidsskadade.

Någon för United att hålla lite extra koll på är Ollie Watkins. Den engelska forwarden är bästa poängplockare i laget och har bevisat sig vara både målskytt och framspelare. Elva mål och tio assists på 23 matcher är sannerligen starkt.

Snabbheten hos Leon Bailey och Moussa Diaby är också något att vara vaksam på i händelse av att duon spelar. Tränare Unai Emery ställer oftast ut en 4-2-3-1-formation och vi kan nog utgå från att lagkapten John McGinn även ska in i den offensiva trean bakom Watkins.

Möjlig startelva:

Historik

Senaste mötet lagen emellan var minst sagt en händelserik tillställning. United hade underläge 0-2 i paus hemma på Old Trafford, men lyckades vända i andra halvlek efter dubbla Garnacho-mål och Höjlunds första ligamål. Senaste gången Villa vann var på hösten 2022, då blev det 3-1 på Villa Park.

Visste ni att…

 • Aston Villa har vunnit den engelska ligan sju gånger? Senast var säsongen 1980-81.
 • Kändisar som Ozzy Osbourne och Tom Hanks är Villasupportrar?
 • Charlie Aitken är Villas meste spelare genom tiderna? Den skotske ytterbacken gjorde 660 matcher för klubben under 60- och 70-talet. Aitken avled i oktober förra året, 81 år gammal.

Matchinformation

Aston Villa
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 24
Tid: Söndagen den 11 februari 2024, 17.30
Plats: Villa Park, Birmingham
Domare: Rob Jones
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Martínez (knä, april)
 • Malacia (knä, inget datum)
 • Mount (skadad, inget datum)
 • Martial (skadad, april/maj)
Tveksamma:

 • Wan-Bissaka (ben, liten chans)
FORM
F30/12NottinghamBPL1-2
V8/1WiganBFA2-0
O14/1TottenhamHPL2-2
V28/1NewportBFA4-2
V1/2WolvesBPL4-3
V4/2West HamHPL3-0

Aston Villa

Skador och avstängningar:

 • Buendia (knä, juni)
 • Mings (knä, juni)
 • Durán (skadad, april)
 • Konsa (knä, mars)
Tveksamma:

 • Digne (lår)
FORM
V6/1MiddlesbroughBFA1-0
O14/1EvertonBPL0-0
O26/1ChelseaBFA0-0
F30/1NewcastleHPL1-3
V3/2Sheffield UtdBPL5-0
F7/2ChelseaHFA1-3

United mot Aston Villa

Totalt:197105-41-51364-255
Borta:9637-23-36151-163
Premier League:5739-13-5104-39
SENASTE MÖTENA
F2022-11-06BPL1-3
V2022-11-10HLC4-2
V2023-04-30HPL1-0
V2023-12-26HPL3-2
SENASTE BORTAMATCHER
V2020-07-09BPL3-0
V2021-05-09BPL3-1
O2022-01-15BPL2-2
F2022-11-06BPL1-3