Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ashworth vill till United / Sir Jim får grönt ljus

Det är ett positivt svep som idag levreras och består av att Newcastles Dan Ashworth vill ansluta till Manchester United och att Premier League nu gett grönt ljus till Sir Jim Ratcliffe. 

Ashworth vill till United

Det senaste dygnet har spekulationerna gällande att Dan Ashworth skall ansluta till Manchester United blivit allt mer intensiva.

Det senaste är att Samuel Luckhurst nu rapporterar att Dan Ashworth vill lämna Newcastle United för att bli Manchester Uniteds sportsliga direktör.

Luckhurst rapporterar att Ineos är så säkra på att Ashworth kommer ansluta till klubben att de nu inte längre kollar på några andra alternativen för posten. Ashworth sägs sitta på en lång uppsägningstid och således kommer det ta ett tag innan han ansluter till klubben. Även den mer pålitliga David Ornstein rapporterade under gårdagen att United gjort Ashworth till sitt främsta mål för posten och att Ashworth skall vara öppen för att ta jobbet.

Vi lär få mer nyheter om detta under dagen så håll ögonen öppna.

 

Premier League ger grönt ljus till Ratcliffe

Rapporter kom under veckan att det skulle dröja en vecka tills Premier League godkände Sir Jims köp och efterföljande investering på 300 miljoner dollar i klubben. Under gårdagen kom dock beskedet att Premier League nu har godkänt Sir Jim då han har klarat “owners and Directors test”.  Detta är första gången detta test genomförs av en extern oberoende grupp.

Premier League tillägger att dem nu inväntar bekräftelsen på transaktionens genomförande.

Köpet lär gå igenom de kommande dagarna, det steg som återstår är att det engelska fotbollsförbundet skall godkänna det.

Läs hela Premier Leagues uttalande här.