Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Luton Town - Manchester United 1-2
Resultatet blev rätt, trots onödig spänning

Trots en tidig tvåmålsledning tack vare Rasmus Höjlunds imponerande öga för nätet så blev det väldigt spännande när Manchester United skulle plocka in en fjärde raka vinst i ligaspelet för att verkligen sätta press på Tottenham och Aston Villa. Hemmalaget reducerade snabbt efter mardrömsstarten och var sedan det lag som faktiskt styrde matchen. I den andra halvleken så lyckas United varken med kontroll eller avsluten när matchen borde stängts. Det blev till slut en svettig tre poängare på mäktiga Kenilworth Road, vilket i slutändan är det absolut viktigaste.

Det tog bara 36 sekunder innan Rasmus Höjlund fick fira igen. Det var en rejäl bjudning från Lutons Amari Bell som gav Höjlund en chans som en forward i hans form inte kunde missa. Man hade knappt avslutat firandet från öppningsmålet innan den glödhete dansken slog till igen, denna gång genom att brösta in en Garnacho-volley som var påväg mot läktarplats. Vid denna punkt av matchen så tänkte man att det kunde bli en riktig storseger men det tog inte lång tid innan skarvigt spel från United tillät Carlton Morris från att reducera. Efter en målfylld första kvart av matchen så var det sedan Luton som tog sig framåt med målmomentum i ryggen och det var till slut ett väldigt osamlat Manchester United som äntligen tog sig in i halvtidsvilan med ledningen intakt.

Den andra halvleken började som den första slutade. Det var Luton som styrde det mesta av spelet för att hitta en kvittering och United fick luta sig mot sitt kontringsspel för att försöka stänga matchen. Erik ten Hag tvingades till tre byten runt halvleksvilan på grund av både skadekänningar och en näst intill utvisad Casemiro. Medans Luton hade bollinnehavet så hade United de största lägena men trots att både Bruno Fernandes och Alejandro Garnacho lyckades runda målvakt Thomas Kaminski vid olika tillfällen så lyckas vi inte stänga matchen och det blev nästan kostligt när Ross Barkley nästan lyckades nicka in 2-2 bollen på en hörna i matchens sista minut.

Man önskar självklart mer kontroll när man har en tvåmålsledning efter sju minuters spel och det ska aldrig behöva bli så spännande som det blev. Vi lämnar dock Kenilworth Road med en fjärde raka vinst i Premier League och racet om Champions League platserna är nu i full rullning.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Andre Onana: 6

Onana behövde inte ingripa ofta under matchen och kunde inte göra mycket för att förhindra målet när chansen kom. Slog några bra passningar.

Diogo Dalot: 6

Stabil defensivt. Fick inte mycket utrymme att avancera i planen.

Raphael Varane: 7,5

Klev fram rejält i den andra halvleken när han behövdes som mest och gjorde jobbet väldigt mycket lättare för målvakt Onana.

Harry Maguire: 5,5

Utbytt 46. Stod för några bra brytningar men annars ganska klumpig vid några tillfällen som ledde till varning. Höll även på att assistera Luton med en riktig hjärnsläpps-passning. Vi får hoppas att det inte är en skada som krävde bytet vid halvlek.

Luke Shaw: 5,5

Utbytt 45. Väldigt oroande att Luke Shaw måste bytas ut efter 45 minuter för andra matchen i följd. Medans han var på planen så såg han väldigt sliten ut och drar på sig en onödig varning. Borde förmodligen inte startat matchen då han tydligt saknar matchform.

Casemiro: 5,5

Utbytt 46. Väldigt nära en utvisning som tvingar Ten Hag att byta ut honom vid halvlek. Han ser fortfarande inte riktigt ut som Casemiro från förra säsongen. Allt går lite långsammare.

Kobbie Mainoo: 7

Visar på väldigt fin teknik då han vid flera tillfällen smidigt tar sig ur svåra situationer. Får även en svårare roll i andra halvleken då han får gå ner på Casemiros position.

Bruno Fernandes: 5

Det mesta fungerar inte för Bruno Fernandes idag. Han lyckas inte göra mål trots ett flertal högklassiga lägen och kvaliten i beslutsfattning och passningsspelet finns inte där. Det börjar vara ett tag sedan vi såg en bra version av Bruno Fernandes, tyvärr.

Alejandro Garnacho: 5,5

1 assist. Garnacho får ett litet plus för assisten till Höjlund samt att han alltid springer och hamnar i lägen. Idag så missas dock ett friläge som i slutändan kunde kostat oss matchen.

Marcus Rashford: 6

Han ska såklart ha en assist när han slår en perfekt passning fram till Garnachos friläge. Han driver även bollen bra och tvingar målvakten till räddningar några gånger. Med det sagt så var det fortfarande en ganska anonym match från Rashford.

Rasmus Höjlund: 8

Utbytt 86. 2 mål. Den unge dansken gör mål på det mesta just nu. Kliniskt avslut vid bjudningen i den första minuten och otrolig reflex och improvisation när han lyckas brösta in Garnachos missade volley i nät. Han gör även ett gediget jobb i uppbyggnadsspelet med ryggen mot mål.

Victor Lindelöf: 6

Inbytt 45. Stabil i försvaret när Luton tryckte fram.

Jonny Evans: 8

Inbytt 46. Sätter inte en fot fel när han byts in till den andra halvleken. Fantastiskt inhopp.

Scott McTominay: 6

Inhopp 46. Det blev tyvärr inget super sub McTominay mål idag och han var faktiskt ganska anonym när han spelade den andra halvleken. Jag kan inte bestämma mig om det är positivt eller negativt.

Sofyan Amrabat: n/a

Inbytt 86. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6,5

Det är knappast Ten Hags fel att vi missar friläge efter friläge i den andra halvleken. Tar helt rätt beslut med byten i halvlek, även fast han inte hade så mycket alternativ.