Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

United bekräftar
Sir Jim Ratcliffe är nu officiellt en delägare av Manchester United

Sent på tisdagskvällen kom så det formella beskedet att Sir Jim Ratcliffes köp av 27,7 procent av Manchester United har godkänts.

”Att bli en delägare av Manchester United är en stor ära och kommer med stort ansvar,” kommenterar Ratcliffe.

”Det här markerar att transaktionen har kompletterats, men det är bara början på vår resa för att ta Manchester United tillbaka till toppen av engelsk fotboll, europeisk fotboll och världsfotbollen, med faciliteter av världsklass för våra fans. Arbetet för att uppnå de målen kommer att accelerera från idag.”

Ratcliffes delägande kommer genom företaget Trawlers Limited, som han själv äger till fullo. Delägandet har godkänts av FA och Premier League.

I samband med att affären godkänns har Ratcliffe investerat 200 miljoner dollar i klubben, i form av aktieköp (vilket tog hans ägandedel från 25 procent till 27,7 procent). De här pengarna är avsedda för investeringar på Old Trafford och Ratcliffe ska investera ytterligare 100 miljoner innan 2024 är över.

”Jag skulle vilja välkomna Sir Jim som delägare och jag ser fram emot att jobba nära honom och Ineos Sport för att ge Manchester United en ljus framtid,” kommenterar Joel Glazer.