Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Polly Bancroft lämnar uppdraget som fotbollschef i United

På torsdagseftermiddagen meddelade Manchester United att Polly Bancroft, fotbollschef över damverksamheten i klubben, lämnar efter säsongen. 

Bancroft kom till United i oktober 2022 och har sedan dess lett utvecklingen runt damlaget i United. Hennes roll har innefattat allt från stöttning av huvudtränare Marc Skinner till att ha drivit på arbetet med infrastruktur runt klubben, såsom nya träningsfaciliteter på Carrington.

Det ökade publiken och omsättningen är också en del av Bancrofts arbete. Bland annat har vissa matcher spelats på Old Trafford och dragit över 150 000 åskådare sammanlagt.

I andra vågskålen finns också en del kritik från supporterhåll som riktats mot Bancroft. Trots det ovan nämnda har ambitionen med Uniteds damlag inte varit överdådig precis. Att man tappade ett gäng bärande spelare på fri transfer är ett av upphoven till kritiken som förs fram. Med det har även rösterna höjts mot Skinner, så det återstår att se vad det beskedet med Bancroft innebär för vår nuvarande huvudtränare.

I och med att Bancroft lämnar sin post i slutet av säsongen påbörjas nu en jakt på efterträdare. Troligen har Sir Jim Ratcliffe, med Ineos sportsliga verksamhet, börjat skissa på en plan för damverksamheten i klubben.

Bancroft kommer fortsätta som verkställande direktör i Grimsby Town nästkommande säsong.

Vi önskar Polly Bancroft lycka till på sitt framtida uppdrag.