Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Varje match är en final / Inga skattepengar till ny arena / MLS för Eric Ramsay

Dagens Unitedsvep kommer med den första delen av Erik ten Hags presskonferens inför morgondagens ligamatch mot Fulham. Annars så kan vi rapportera att Manchester United inte kommer att få hjälp av offentliga medel för nybygget av Old Trafford. I övrigt så blir Eric Ramsay med största sannolikhet ny huvudtränare för Minnesota i MLS.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag fick svara på frågor angående Rasmus Höjlunds plötsliga skada, kampen om CL-platser samt den nya delägaren i presskonferensen inför morgondagens möte med Fulham på Old Trafford.

Om Höjlunds skada

Det är en liten skada, två till tre veckor. Det är vad som händer och risken när du spelar med hög intensitet, tränar. Det är som sagt ingen stor skada, men han får vänta i en, två, tre veckor.

Om Sir Jim Ratcliffe

Vi pratar mycket och jag har haft många samtal med honom och Dave Brailsford om den här klubben och om laget och strukturerna. Vi är väldigt samstämmiga och jag ligger väldigt bakom deras ambitioner. Jag tycker att det stämmer helt med de ambitioner jag har och med de jag hade när jag kom hit.

Om ambitionerna kring spel i UCL

Vi vet att vi i detta ögonblick inte är i den position vi vill ha. Vi måste fortfarande komma ikapp och vi är fortfarande i nuet där varje match är en final för oss eftersom vi måste vara med i Champions League. Spelarna vill det här, laget vill det här, vi har starka ambitioner och vi hör hemma där och vi tror på det. Men vi måste också bevisa det.

Om skadorna

Det är ett problem, men det är samma sak i andra klubbar. Vi måste ta itu med detta. Jag har nu en känsla av att vi kan bättre hantera det än vi gjorde i höstas. Men det är fortfarande ett problem när djupet i truppen måste bevisa det.

Om chansen för truppspelarna

Andra spelare kommer att få möjlighet att visa sina egenskaper nu. Vi är väldigt nyfikna och vi har det förtroende att de kan, eftersom det är anledningen till att vi konstruerade den här truppen på väg in i januarifönstret. Vi såg att spelare utvecklas, går framåt, som inte hade chansen på sistone eller under första halvan av säsongen, eller så var de skadade. Nu ska de få möjligheter och nu ska de få chansen att passa in och bidra.

Om ligakampen framåt

Vi måste gå från match till match, varje match är en final. Du kommer att se när du kommer närmare slutet, poängen blir dyrare och alla kämpar för att få sin placering i serietabellen.

Inga skattepengar till ny arena

Sir Jim Ratcliffe förväntas få avvisning på sin förfrågan om att skattepengar ska hjälpa finansieringen av en ny ”nationalarena i norr” som också skulle bli det nya hemmet för Manchester United. Ratcliffe sägs vilja prata med regeringen kring att utveckla en ny arena inklusive en regeneration av det omliggande området. Både källor nära regeringen och förra ministrar har kritiserat ideen.

Ratcliffe uppskattar att en renovering av Old Trafford kommer att kosta cirka 1 miljard pund. Den summan blir dubbelt så stor ifall en helt ny arena skulle byggas. Ratcliffe har uttryckt att det borde finnas en ”nationalarena” i den norra delen av England då nästan alla av landets arenor ligger i den södra delen av landet.

MLS för Eric Ramsay

Eric Ramsay har godkänt att bli ny huvudtränare för MLS klubben Minnesota United. Ramsay kommer att fortsätta sin roll i Erik ten Hags tränarstab som vanligt innan han förväntas lämna klubben efter derbymatchen mot Manchester City den 3:e mars.

32-årige Ramsey kommer att bli den överlägset yngste huvudtränaren i MLS, hela sju år yngre än New York City FCs Nick Cushing (39).