Spelarbetyg: Nottingham Forest - Manchester United 0-1
Klara för kvartsfinal efter sent avgörande

Det var skrivet i stjärnorna vad vi skulle mötas av idag på City Ground. Det blev ingen sprakande tillställning men det var till slut Casemiro som fick avgöra med en påpasslig nick på Fernandes fina frispark. Nu väntar Liverpool i nästa omgång. Gott så.

United började ganska piggt från start när Antony av alla spelare var nära att trycka in ledningsmålet. Matchen var sedan öppen där Nottingham med Anthony Elanga såg piggare ut i första halvlek. Uniteds backlinje var i flera fall på efterkälken och någon chans borde nog Forest ha utnyttjat bättre.

Det är otydligt vem som ska göra det i United utan Höjlund och för den delen Mainoo på planen. I första halvlek är det McTominay som sticker ut med en och annan nick som rätt placerad i straffområdet men annars är det trögt. Några spelare i världsklass som kan hålla i bollen och dominera matcher syntes inte till, så enkelt är det. Och spetsen där fram saknades också, i princip såg Elanga bättre ut än samtliga offensiva pjäser i United.

I andra halvlek spelade United upp sig och åtminstone stundtals fick vi se skymtar av ”rulla boll” och lite dominans under en period. Amrabat kom upp i banan och såg plötsligt helt ok ut. Inga riktigt heta målchanser dock innan Fernandes fick till en fin assist till Casemiro. Nu väntar Liverpool på Old Trafford, intressant, eller nåt.

André Onana: 7,5

Gör viktiga räddningar, ser nästan mest självsäker ut av alla i laget trots sina tabbar under säsongen

Diogo Dalot: 6,5

Ingen av hans bästa matcher kanske men håller en fin nivå överlag nu för tiden.

Sofyan Amrabat: 5,5

Som vänsterback är han ingen höjdare. Ser otrygg ut mest hela tiden. Betydligt bättre när han får driva upp boll mitt i plan och andra halvlek är klart godkänd.

Raphael Varane: 6

Ser stabbig ut emellanåt men gör det ändå godkänt, är han helt ok?

Victor Lindelöf: 6,5

Bättre som mittback, klart stabil idag.

Casemiro: 6

Den forne giganten är en bit ifrån en gigant just nu, men måste såklart få godkänt som matchhjälte.

Scott McTominay: 6

Ok för dagen, hamnar ofta i bra position i straffområdet och borde nog gjort mål.

Bruno Fernandes: 5

Springer och halkar omkring mest i första utan att komma åt bollen. Spelar upp sig något i andra och får lägga en mycket fin assist till slut. Vi har mycket högre krav på lagkaptenen.

Alejandro Garnacho: 5

Fortsätter i princip att se pigg ut men svårt att komma någonstans idag.

Antony: 5

Nära han får dundra dit ett mål i början, vilket han hade behövt. Ser någorlunda pigg ut i första halvlek men vi kräver betydligt mer.

Marcus Rashford: 4

Osynlig långa stunder och ser pojklagsaktig ut från och till. Fel position såklart. Borde kanske fått straff. Knapp 4 som intetsägande.

Amad Diallo: 5
Inbytt 73. Gjorde inget väsen av sig, tyvärr.

Kobbie Mainoo: n/a

Inbytt 95. Spelade för kort tid för att betygsättas (men kommer in och dödar tid!).

Johnny Evans: n/a

Inbytt 95. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Spelade med de spelare han kan och på det sätt han kan denna kväll. Tur vi slapp höra PK efter en förlust, det hade nog blivit underkänt.