Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Det kan bli tio år till

För oss som varit med förr känns det nog ännu konstigare.

Ett United som ser som enda utväg att stå med elva spelare på egen sista tredjedel och chansa på kontringar. 

I tio år har vi hamnat efter City – det kan bli tio år till. 

Mest positivt:

  • Eftersom vi hellre ser City som mästare (eftersom ingen bryr sig osv) än Liverpool var den här förlusten positiv ur den aspekten. 

Wihooo!

  • Trots att man 1) räknade med förlust och 2) fick uppleva en spelmässig slakt så var ändå Marcus Rashfords 1-0 som gjorde att man fick vråla ut sin glädje över ett fantastiskt avslut av en hemmaprodukt. Där och då var vi lyckligast i världen, tillsammans med Rashford. 

Helt okej:

  • Andre Onana var väl Uniteds genomgående främsta spelare. 
  • Kobbie är ju alltid minst 6/10. 

Mest sorgligt:

  • Att Unitedspelarna inser att dom är sämre än motståndarna redan på förhand. Precis som mot Liverpool går man in med inställningen att man inte kan spela bättre än det andra laget. För oss som varit med ett tag är det ledsamt att se (även för andra också, givetvis) ett United inkapabelt att spelmässigt dominera eller ens möta upp topplag i ligan. 
  • Hur Erik ten Hag kan säga att det var “en bra insats”. Visst, man höll nollan i nästan en timme, men då kan man ju säga att det var “en bra defensiv insats i en timme” (om man nu tycker det). Han inspirerar inte fansen direkt, Erik. .
  • Och uppgivenheten som liksom genomsyrar detta United i såna här matcher: Så fort City kvitterat så fanns bara en utgång och det märktes i både byten och i inställningen hos spelarna. 

Inte gott nog:

  • Manchester United överlag. Det är fortfarande öppen hjärtkirurgi som krävs för att ta nästa kliv. Frågan är om Jim Ratcliffe gör processen kort med ten Hag redan nu eller väntar tills i sommar. Nederländaren lär dock behöva uträtta stordåd med både resultat och spelidé de närmaste månaderna för att han ska ha en chans att få vara kvar i Uniteds “omstart”. Och varför skulle det plötsligt hända?
  • Jaja, skador hit och skador dit: Vem/vilka är det som sett till att alla andra topplag har spelare som kan komma in och ersätta på de flesta positioner utan att det blir någon nämnvärd påverkan på laget? Hur kan Liverpool vinna en cupfinal med typ 12-åringar i startelvan? Nu kan man ju efter fem minuter se att Lindelöf vs Foden var en ojämn match, men det hjälper ju inte om ingenting händer förrän det blir mål av just den anledningen. Och att byta in Sofyan Amrabat i underläge? Alltså, man baxnar fan. 

Sist:

  • Givetvis är topp 4 borta nu så det är bara FA-cupen kvar som lever innan augusti. Men alltid är det något.