Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

United bekräftar
Arbetsgrupp ska utvärdera Old Traffords regenerering

Manchester United bekräftar på fredagen att en arbetsgrupp har tillsatts för att utvärdera alternativ för Old Traffords framtid. Det gäller hela området Old Trafford i Greater Manchester med utvecklingen av en världsklassarena för fotboll i centrum. Arbetsgruppen får namnet Old Trafford Regeneration Task Force.

Arbetet ska utvärdera hur utvecklingen av en arena kan stötta en förnyelse av området och leda till sociala och ekonomiska fördelar för hela regionen. Vidare ska det bedömas huruvida det är genomförbart att bygga en ny arena. Arbetet kommer att ske i synergi med Trafford Councils Trafford Wharfside Framework och arbeta för att driva investeringar till norra England. Området som beaktas är det mellan Trafford Park och Salford Quays.

Gruppen kommer att ledas av Lord Sebastian Coe, som tidigare var ordförande för organisationskommittén för OS i London 2012. I gruppen ingår även politiska ledare som Great Manchesters borgmästare Andy Burham och Sara Todd, som är VD för Trafford Council. Även Manchester Uniteds tidigare lagkapten Gary Neville är involverad, liksom supportern Duncan Drasdo (Must och Manchester United Fans’ Advisory Board).

Övriga namngivna gruppmedlemmar:

  • Tom Ross, Leader of Trafford Council
  • Eamonn Boylan, Chief Executive of Greater Manchester Combined Authority and Transport for Greater Manchester
  • Anna Bensky, Associate Director of Peel Land
  • Dame Nancy Rothwell, President and Vice-Chancellor of the University of Manchester
  • Malcolm Press, Vice-Chancellor of Manchester Metropolitan University

I pressmeddelandet säger Lord Coe att han är “hedrad att få möjligheten” och att han har sett hur viktiga arenor kan vara. Burham pekar på att det här är en möjlighet att attrahera investering och skapa jobb.

Todd är nöjd över att United bekräftar att klubben vill vara kvar i Old Trafford. Möjligheten att utveckla hela området är unik, menar hon.

Neville säger att han är “otroligt lyckligt lottad som har haft privilegiet att spela hundratals matcher på Old Trafford” men att arenan nu har kommit till ett stadie där den måste förändras för att vara passande för en klubb som Manchester United. Han vill det bästa både för United och för hela området.

Sir Jim Ratcliffe pekar på områdets historiska roll men menar att det idag är ett område som är i behov av investeringar för att froda igen. Området i nordvästra England har den största koncentrationen av stora fotbollsklubbar i världen, detta till trots finns där ingen arena på samma skala som Wembley, Camp Nou eller Bernabéu. “Vi kommer inte att kunna förändra det ensamma, varför den här arbetsgruppen är så viktig för att hjälpa oss att greppa denna en gång på ett sekel-möjligheten.”