Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Everton
Tålamodet börjar sina runt Old Trafford

Två raka ligaförluster senare och tålamodet börjar sina runt Old Trafford igen efter en annars bra start på det nya året för Erik ten Hag och hans ojämna trupp. En andra raka hemmaförlust imorgon kan mycket väl bli droppen för en ny ledning som inte kommer att vara rädda för att göra stora ändringar. Everton på Old Trafford helt enkelt en måste-match, precis som i princip alla matcher framåt.

Manchester United

Det såg stundtals bra ut förra helgen mot ligans absolut bästa motstånd och det är lätt att glömma hur resultatet kunde blivit annorlunda ifall domaren inte hade sett matchen genom en ljusblå lens för det andra derbyt på studs. Det är självfallet lättare att bara se resultatet som ännu en förlust i en hemsk säsong. Vi ska såklart inte ens slå Manchester City i dagsläget, vi har helt enkelt inte spelarna för det. Dock så har vi spelare för att slå Fulham och Everton på hemmaplan, det lyckades vi inte med mot de förstnämnda men imorgon så måste det gå vägen för Ten Hag. Förlusten mot stadsrivalerna är förståelig med tanke på det ihoplappade laget som måste virkas ihop inför varje match nu för tiden men Everton ska vi kunna slå även när Ten Hag måste spela Victor Lindelöf som vänsterback och Jonny Evans som en nyckelspelare i försvaret.

Med fortsatt frånvaro på Harry Maguire, Luke Shaw, Lisandro Martinez, Mason Mount och Rasmus Höjlund så kommer det att bli en liknande startelva som den mot Man City. Trots tre insläppta mål så stod Andre Onana för en jättematch på Etihad Stadium och liknade den målvakt vi såg spela en Champions League final i Istanbul mot just 115 för några månader sedan, vi hoppas på mer av samma imorgon då Onana med största sannolikhet kommer att ha samma backlinje framför sig. Victor Lindelöfs prestationer som vänsterback sätter skräck i mig och jag skulle nästan hellre sett Sofyan Amrabat kliva ner i rollen. Man vet att det är en skadekris när Amrabat som vänsterback är bästa alternativet. Jag tror dock att svensken sätts ut till vänster igen medans Evans och Rapha Varane bildar mittbackspar.

Jag hoppas verkligen att vi slipper se Scott McTominay försöka spela avancerad mittfältare igen imorgon. Skotten bidrar tyvärr inte mycket positivt när han inte lyckas hitta sig in i målprotokollet. Istället så får vi hoppas att Ten Hag ställer upp med sitt bästa tillgängliga mittfält i form av Casemiro, Mainoo och Bruno Fernandes.

Tyvärr så kommer inte Rasmus Höjlund att komma till spel imorgon, det bekräftade Ten Hag idag. Jag ser därför helst att vi ställer upp med Marcus Rashford i danskens ställe medans Alejandro Garnacho och Antony får jobba på kanterna. Många kommer självklart att reagera på att Antony hittar in i min startelva här men i mitt tycke så gör brassen mindre skada när han är dålig på kanten jämfört med när McTominay är dålig på mittfältet. Man får iallafall lite defensivt arbete från Antony och en hundradelschans att ett av hans långskott hittar bortre krysset istället för läktaren.

Möjlig startelva:

Everton

Det har varit en minst sagt knepig säsong att navigera för Sean Dyches Everton efter ett tio poängs avdrag tidigare under säsongen för brott mot Financial Fair Play. Denna bestraffning lättades sedan upp till bara sex poängs avdrag för någon vecka sedan vilket betyder att Everton fick tillbaka fyra poäng. Det är dock inga hurra ännu för Merseyside laget då ännu ett finansiellt brott ska bedömas och avgöras nu i mars. Everton sitter i dagsläget ovanför strecket på en 16:e placering i tabellen, en placering som hade varit så hög som 13 om man räknar undan poängavdraget. Överlevnaden i dagsläget väger mycket på att Dyches gäng började säsongen riktigt bra. Det har dock inte varit lika roligt på senaste tiden och Everton har fortfarande inte vunnit en ligamatch under 2024. Senast så blev det hemmaförlust mot West Ham med 1-3.

Allt är dock inte negativt för Everton som i alla fall kliver in på Old Trafford imorgon utan några större skador, det är bara Arnaut Danjuma och Idrissa Gana Gueye som är lite tveksamma inför matchen. Sean Dyche kommer alltså i princip att kunna ställa upp med bästa möjliga laget för att försöka ta med sig tre poäng från Manchester. Backlinjen kommer att bestå av bjässarna Jarrad Branthwaite och James Tarkowski som mittbackar framför Englands nummer ett Jordan Pickford. På ytterbackspositionerna lär vi hitta Vitalii Mykolenko samt Ben Godfrey.

Förra Unitedspelaren James Garner assisterade till Evertons enda mål förra helgen och lär väl starta imorgon brevid Amadou Onana på mittfältet. Sean Dyche gillar ett bra inläggg och där är såklart Dwight McNeill och Jack Harrison viktiga på kanterna. Mittfältaren Abdoulaye Doucoure har stått för sex ligamål denna säsong och kommer med största sannolikhet att agera som offensiv pjäs bakom antigen Dominik Calvert-Lewin eller portugisiske Beto i forwardsrollen. Den sistnämnde gjorde målet sist så varför skulle han inte få chansen imorgon.

Möjlig startelva:

Historik

Höstens möte mellan laget slutade 0-3 till Manchester United, öppningsmålet? Alejandro Garnachos cykelspark såklart.

Det var väldigt länge sedan Everton vann på Old Trafford. Senast det hände var 2013 då The Toffees vann med 0-1.

Visste ni att…

 • En vinst imorgon för United skulle betyda fyra raka vinster mot Everton i ligaspelet. Senast det hände var under en period mellan 2006 och 2007.
 • Manchester United har besegrat Everton 40 gånger i Premier League. Endast Aston Villa har förlorat lika många matcher mot United i PL.

Matchinformation

Manchester United
Everton
Turnering: Premier League, omgång 28
Tid: Lördagen den 9 mars 2024, 13.30
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Simon Hooper
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Malacia (knä, inget datum)
 • Martial (skadad, april)
 • Martínez (knä, april)
 • Mount (skadad, inget datum)
 • Shaw (skadad, maj)
 • Wan-Bissaka (ben, inget datum)
Tveksamma:

 • Evans (oklar status, stor chans)
 • Rashford (oklar status, stor chans)
 • Højlund (muskelskada, liten chans)
 • Maguire (oklar status, liten chans)
FORM
V4/2West HamHPL3-0
V11/2Aston VillaBPL2-1
V18/2Luton TownBPL2-1
F24/2FulhamHPL1-2
V28/2NottinghamBFA1-0
F3/3Man CityBPL1-3

Everton

Skador och avstängningar:

 • Alli (ljumske, maj)
Tveksamma:

 • Gueye (ljumske, liten chans)
 • Danjuma (fot, stor chans)
FORM
O30/1FulhamBPL0-0
O3/2TottenhamHPL2-2
F10/2Man CityBPL0-2
O19/2C. PalaceHPL1-1
O24/2BrightonBPL1-1
F2/3West HamHPL1-3

United mot Everton

Totalt:21094-48-68315-287
Hemma:10257-26-19177-97
Premier League:6340-13-10116-60
SENASTE MÖTENA
V2022-10-09BPL2-1
V2023-01-06HFA3-1
V2023-04-08HPL2-0
V2023-11-26BPL3-0
SENASTE HEMMAMATCHER
O2021-02-06HPL3-3
O2021-10-02HPL1-1
V2023-01-06HFA3-1
V2023-04-08HPL2-0