Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Brighton & Hove Albion - Manchester United 0-4
Problemfri promenad till semifinalen

Manchester United fick en enkel resa till semifinalen i FA-cupen. Brighton & Hove Albion bortabesegrades med 4-0, i en match som United dominerade från avspark till slutsignal.

United tog kommandot från avspark och gick ifrån till en tvåmålsledning på 17 minuter, sedan Millie Turner och Nikita Parris skrivit in sig i målprotokollet. Precis före halvtidsvisslan rullade Lucía García in Uniteds tredje mål och efter en timme kunde Lisa Naalsund fastställa slutresultatet.

Laget

Jayde Riviere var tillbaka i spel, vilket gav oss den ordinarie backlinjen. På mittfältet blev det idag Lisa Naalsund tillsammans med den givna duon Katie Zelem och Ella Toone. I anfallet förpassades Rachel Williams till bänken, vilket såg Nikita Parris flytta in centralt medan Lucía García startade till höger.

Leah Galton saknades i matchtruppen.

Vad hände?

United tog initiativet direkt och redan i den 17:e matchminuten hade vi gått ifrån till en tvåmålsledning. Nyblivna landslagsspelaren Millie Turner öppnade målskyttet då hon nådde högst vid bortre stolpen efter Zelems välriktade inlägg, i efterspelet efter en hörna.

Millie Turner nickar in matchens första mål.

När United dubblar ledningen visar Parris att hon är en utmärkt avslutare. Hon bjuds på läget efter en perfekt avvägd genomskärare från Melvine Malard. Dessförinnan hade Maya Le Tissier inlett anfallet med en fin krosspassning.

Emellan målen hade Malard ett spektakulärt avslut. Senare hade Naalsund ett jätteläge, då hon vann bollen i offensivt straffområde. Ytterligare en chans föll till Hannah Blundell. Då gjorde den tidigare Unitedmålvakten Sophie Baggaley en bra räddning.

Andra halvan av första halvlek såg ändå Brighton flytta upp positionerna något och Mary Earps fick för första gången i matchen agera. Men hemmalaget hade inget som hotade å allvar.

Istället skulle United punktera matchen precis före halvtid. Malard spelade sig fri efter samarbete med Toone men la avslutet i stolpen och bollen rullade sedan längs mållinjen. Närmast bollen var García och hon kunde hur enkelt som helst stöta in bollen i nät.

Inledningen av andra halvlek såg ett United som jagade ytterligare mål medan Brighton föreföll vara uppgivna.

Farligast offensivt för United var Malard men hennes avslut lämnade mer att önska, då hon brände två stora chanser.

Då gick det bättre när Malard agerade framspelare. På Uniteds fjärde mål bröstar hon ner bollen till Naalsund som trycker in den i nät.

Lisa Naalsund avslutar målskyttet.

United har åtskilliga chanser för ytterligare mål medan Brighton i slutskedet har en hygglig chans efter en fast situation men slutresulatet skrivs till 4-o i Uniteds favör.

Varför gick det som det gick?

United var påkopplade från avspark och fick tidig utdelning. När vi sedan dubblade ledningen var känslan att matchen var över. Idag var United så mycket bättre än Brighton som vi ska vara. Om något var segersiffrorna i underkant. United var överlägsna från avspark till slutsignal.

Utmärkte sig positivt

Jayde Riviere var tillbaka i spel efter skadefrånvaro och tycktes inte ha tappat i matchform. Hennes närvaro på planen är viktig för United och nog ser Hannah Blundell mycket bekvämare ut till vänster. Hela backlinjen ser betydligt stabilare ut med Riviere och Blundell som ytterbackar.

Lisa Naalsund gjorde en utmärkt match på mittfältet.

I anfallet visade Melvine Malard mycket goda takter. I mina ögon matchens bästa spelare, även om hon ska kritiseras för att hon inte gör mål.

Melvine Malard var bäst på planen men nog borde hon ha gjort mål (här träffar hon stolpen före Uniteds tredje mål).

Jag skulle kunna nämna flera spelare till, det var en genomgående stark insats kollektivt och individuellt.

Behöver höja sig

Vi lämnar denna tom idag.

Noterat

  • Nikita Parris mål var hennes 16:e för säsongen. Därmed tangerade hon Mollie Greens notering från säsongen 2018/19. Bara Jess Sigsworth (18) och Lauren James (17), båda 2018/19, har gjort fler mål för Uniteds damlag under en säsong.

Härnäst

Semifinalerna i FA-cupen ska spelas i mitten av april (preliminärt schemalagt den 14 april). Lottningen äger rum på tisdag. Förutom United är Leicester klara för semifinal. Återstående semifinallag bekräftas imorgon, då Everton möter Chelsea och Tottenham möter Manchester City.

Innan dess ska United avverka tre ligamatcher. På söndag nästa vecka har vi hemmamatch mot Bristol City.

Målen

Brighton & Hove Albion – Manchester United 0-4 (0-3)

Women’s FA Challenge Cup, kvartsfinal, 9 mars


0-1 ( 8  ) Millie Turner (Zelem)
0-2 (17  ) Nikita Parris (Malard)
0-3 (45+1) Lucía García
0-4 (59  ) Lisa Naalsund (Malard)


Uniteds lag: Earps; Riviere (Guerrero 78), Le Tissier, Turner, Blundell; Naalsund, Zelem, Toone; García, Parris (Williams 77), Malard (Evans 77)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK