Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Malacia kan missa hela säsongen / Borgmästaren stödjer projektet / Första förlusten för U18

Dagens Unitedsvep kommer med Ten Hags kommentar som tyder på att Tyrell Malacia kommer att missa hela säsongen med sin skada. Vi kan även rapportera att stadens borgmästare är redo att stödja klubben med ombyggnationen av Old Trafford och omliggande område. I övrigt så har U18 laget till slut förlorat i ligaspelet denna säsong.

Malacia kan missa hela säsongen

Tyrell Malacia har inte spelat den här säsongen efter att vänsterbacken genomgått en knäoperation under sommaren. Nu har Erik ten Hag bekräftat att han inte förväntar Malacia att komma tillbaks till spel innan slutet på säsongen.

Jag tror att det kommer att bli svårt för den här säsongen att vara tillgänglig. Han kommer att kämpa, han är tillbaka på planen, men inte i laget och processen har haft några bakslag och går fortfarande väldigt långsamt framåt, och säsongen går mot sitt slut

Borgmästaren stödjer projektet

Manchesters borgmästare Andy Burham har sagt att Manchester United borde söka offentliga pengar för projektet att förnya Old Trafford och omliggande område. Han har uppmanat Sir Jim Ratcliffe och klubben att vara så ambitiösa som möjligt. Han tror även att projektet kan ha en större inverkan på västra Manchester än vad de Olympiska Spelen 2012 hade på östra London.

Det här kan bli det största förnyelseprojektet i norra England som vi någonsin kommer att se – det kan bli så stort.

De offentliga pengarna skulle inte användas för en ny arena utan snarare för att utveckla infrastrukturen samt transporten i området.

Första förlusten för U18

U18 laget har stått för en fantastisk säsong hittills med 15 vinster, två oavgjorda och noll förluster innan derbyt mot Manchester city igår. Den obesegrade sviten fick dock ett abrupt slut då Manchester City hade en 4-0 ledning efter 76 minuters spel.

Ethan Williams lyckades sätta en boll för United på slutet vilket fastställde en tråkig 4-1 förlust mot ligatvåan. United sitter fortfarande som komfortabel ligaledare, hela tio poäng före Man City på andra plats.

Förlust för U21

Det har inte varit en lika rolig säsong för U21 laget som åkte på sin sjätte förlust i ligaspelet, denna gång mot Middlesbrough efter att en tvåmålsledning för United tappats till 3-2.

Manchester United U21 sitter nu på en 12:e placering i PL2 med 20 intjänade poäng.

Förra Unitedtränaren utreds

Tidigare assisterande tränare i Manchester Uniteds damlag Willie Kirk utreds nu av Leicester City Women, där han är huvudtränare, efter anklagelser om ett förhållande med en av deras spelare.

Kirk har avstängts från sin roll som huvudtränare medans situationen utreds.

2+1 år för Blundell

Det var två dagar sedan som det bekräftades att Hannah Blundell skrivit på nytt kontrakt med Manchester United. Kontraktslängden blev dock aldrig tydliggjort i klubbens bekräftelse. Emma Sanders har dock nu rapporterat att kontraktet gäller i två år med en option på ett ytterligare år.

Cleverley tar tillfälligt över rodret i Watford

Förra Manchester United mittfältaren Tom Cleverley har fått uppdraget som interimtränare i Watford efter att Championship klubben sparkat Valerien Ismael från posten som huvudtränare.