Damlaget: Manchester United - Bristol City 2-0
Lisa Naalsunds dubbel säkrade tre poäng

Lisa Naalsund gjorde matchens bÃ¥da mÃ¥l, när Manchester United besegrade Bristol City i Women’s Super League.

Det var näppeligen någon underhållande match. United ägde bollen men spelade i lågt tempo och det var mestadels enkelt för Bristol City att försvara. I slutändan kunde United ändå vinna någorlunda komfortabelt, sedan Naalsund nätat i början och i slutet av matchen.

Motståndarna hade en notabel målchans i matchen, då de i inledningen av andra halvlek träffade stolpen.

Laget

Marc Skinner valde en oförändrad startelva. Det mest notabla var faktiskt att huvudtränaren själv var på plats. Viss tvekan om det rådde på förhand, då han varit frånvarande i samband med att han ska bli pappa.

Vad hände?

United tog, som väntat, kommandot från avspark. Det gav oss ett tidigt ledningsmål. Lucía García gav bollen till Lisa Naalsund mitt på offensiv planhalva. Den norska mittfältaren kunde sedan ostört driva framåt, in i straffområdet och där kunde hon sedan enkelt placera bollen i nät. Bra utfört av Naalsund, förstås, men vi måste påpeka att Bristol Citys försvarsarbete var horribelt.

Lisa Naalsund öppnar målskyttet.

Sean hände inte mycket mer före paus. United ägde bollen (70 procent bollinnehav) utan att skapa någonting, illustrerat av att lagen efter 45 minuter hade kommit till två avslut vardera, med Naalsunds som det enda på mål.

Gästerna får en utmärkt kvitteringschans tidigt i andra halvlek, då bollen i en tilltrasslad situation faller till Shania Hayles vid den bortre stolpen. Hon får bollen förbi Mary Earps i Uniteds mål men bollen år i stolpen. Det var Bristol Citys sista avslut i matchen. Hayles blir dessutom skadad i situationen och tvingas byta.

Skinner gör sitt första byta innan timmen är spelad, då Geyse ersätter Melvine Malard.

Annars är matchbilden densamma som i första halvlek. United äger bollen utan att skapa egentligen någonting.

När United får ett öppet läge är det på ett oväntat sätt. Maya Le Tissier vinner bollen högt efter en Bristol City-hörna och blir fri från halva planen. Tyvärr är inte mittbacken den snabbaste spelaren på planen, motståndarna kommer enkelt ikapp henne och det hela rinner ut i sanden.

García har sedan ett distansavslut som skruvar sig precis utanför kryssribban.

Uniteds uppgift underlättas i matchens slutskede, då Jamie-Lee Napier är onödigt brysk i en tackling mot Geyse. Det resulterade i hennes andra varning i matchen.

Mot tio spelare blir det enklare för United att anfalla och vi börjar skapa chanser i mer väntad takt. Slutligen kan United utöka till 2-0, då Katie Zelem hittar Naalsund på en hörna.

Varför gick det som det gick?

Förra veckan gladdes vi av en utmärkt insats, då United körde över Brighton. Av detta såg vi inget idag. Tempot var lågt och chanserna fåtaliga. Över 90 minuter en insats som inte ens är i närheten av godkänt.

Att det ändÃ¥ blev en seger – och faktiskt en tämligen komfortabel sÃ¥dan – kan tillskrivas kvaliteten pÃ¥ motstÃ¥ndarlaget. De ligger sist i ligan av en anledning.

Över 90 minuter har Bristol City ett avslut i stolpen. Utöver det bara två avslut, som båda missade mål. Mary Earps i Uniteds mål behövde således inte göra en enda räddning i matchen.

Då är det värre att United själva bara hade åtta avslut. Hälften av dessa efter Jamie-Lee Napiers utvisning.

Utmärkte sig positivt

Mittbackarna Maya Le Tissier och Millie Turner skötte sig. Vi ska även framhålla tvåmålsskytten Lisa Naalsund.

Behöver höja sig

Egentligen alla andra. Uniteds anfallsspel var segt och det fanns ingen som tog tag i matchen. Därmed blev det väldigt enkelt för Bristol City att försvara sig. Då ska vi ta med oss att Bristol City har ligans sämsta försvar. Inför dagens match hade de släppt in tolv mål på två matcher och nitton mål på fem matcher.

Noterat

• Geyse var tillbaka i spel, efter att ha representerat Brasilien i Gold Cup.
  • United nominerade nio avbytare idag. Det var första gÃ¥ngen sedan mitten av oktober som United hade en fulltalig matchtrupp.
  • Lisa Naalsunds bÃ¥da mÃ¥l var hennes tvÃ¥ första ligamÃ¥l som Unitedspelare.

Härnäst

Dagens seger såg United minska avståndet upp till trean Arsenal till sex poäng. Ska vi ha någon som helst chans att äta upp försprånget så är det idel segrar som gäller framöver.

Närmast för United, på lördag klockan 13.30, väntar Manchester City på bortaplan.