Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Restskatt kan sabba för Jim / FA undersöker läktarsånger / Mantato hade show

Det var länge sen vi hade ett svep, det är väl ändå dags nu? Vi har en del att smälta idag, men huvudrubriken är att restskatten kan komma att drabba Uniteds kassa hårt i sommar, att FA har börjat en undersökning gällande matchen mot Liverpool, och att U18 är åter på banan igen.

Uniteds restskatt kan kosta i sommar

Englands skatteverk undersöker för tillfället hur mycket skatt som ska betalas av klubbar från avtal mellan klubbar och spelare samt dess representanter, något som kan få stora konsekvenser för Uniteds transferkassa till sommaren.

United var tvungna att agera liberalt på transfermarknaden i januari för att förhålla sig till Financial Fair Play, och om United behöver betala en tung summa i restskatt kan Uniteds första transfersumma med Sir Jim Ratcliffe vid rodret få sig en redig törn. Undersökningen av Englands skatteverk kommer efter oro att stora summor av skattepengar ska blivit obetalda av flera Premier League-klubbar. Förra året ska kronan roffat åt sig 124,8 miljoner pund i obetald skatt från Englands toppklubbar.

United säger i ett pressmeddelande: “Vi är just nu i en aktiv diskussionen med de brittiska skattemyndigheterna gällande ett flertal områden i relation till avtal med spelare och spelarrepresentanter.

Det är möjligt att i framtiden, på grund av diskussioner mellan gruppen och brittiska skattemyndigheter, likväl diskussioner skattemyndigheterna håller med andra aktieägare inom fotbollen, att tolkningar av lagar och regler kommer utmanas, vilket kan resultera i förpliktelser i relation till detta”.

FA undersöker kränkande läktarsånger

Föga förvånande, men ändå lika förfärligt, var det när FA bekräftade under gårdagen att de undersöker sjungandet av kränkande läktarsånger under matchen mellan Manchester United och Liverpool. Då båda klubbar har varit offer för stora fotbollstragedier i Munchen och Hillsborough är det inte första gången liknande problem har uppstått.

FA säger i ett utlåtande att de “starkt fördömer all kränkande och diskriminerande läktarsång, och vi är fast beslutna att komma till bukt med problemet. Det är helt oacceptabelt och kan ha en långvarig och skadlig påverkan på människor och föreningar inom vår sport.”

Mandato hade show när United fullbordade vändning

Uniteds U18 gick in i matchen mot Blackburn färska från säsongens första nederlag mot grannarna i ljusblått. Men en match mot Blackburn på Leigh kändes det på lång väg att ungdomarna skulle bärga hem.

Det börjar knepigt dock då en bakpassning från Harry Amass på något makabert sätt går mellan benen på målvakt Myles och in i mål. Blackburn bygger vidare på gåvan och lyckas knipa en 0-2 ledning efter 40 spelade minuter. Blackburn, som befinner sig nära botten av tabellen, får dock inte jubla länge då Bendito Mantato gör ett magnifikt solomål för att kasta en livboj till United.

Det visar sig vara Mantato som är dagens huvudperson då vi knappt hinner spela en minut av andra halvlek tills den unge yttern född 2008 drar fram det här ur verktygslådan:

United var inte nöjda med kryss dock, och Blackburn ser helt chanslösa ut när United trycker på och visar varför de toppar tabellen med bravur. Musa lyckas göra 3-2 och efter det är det knappast något snack, frågan är snarare när nästa mål kommer. 10 minuter senare ungefär, såklart Mantato. 5-2 och slutresultatet spikas i 79:e minuten. Målgörare var såklart Bendito Mantato. 16-åringen hade en drömdag ute på gräset och tar en matchboll hem med hela fyra mål i protokollet. En otrolig kämparinsats.

United toppar fortsatt tabellen med 50 poäng. Närmast kommer Manchester city med 40 pinnar.

Casemiro ersatt i brasilianska truppen

Brasiliens fotbollsförbund bekräftade igår att Casemiro ersätts i den brasilianska truppen som kommer möta England och Spanien i vänskapsmatcher den 23 respektive 26 mars. Anledningen är som bekant en skada, vars allvarlighet än är okänd. Casemiro ersätts av Portos Pepê (blanda ej ihop med backen Pepe i samma lag).

Damernas cupsemi tidsbestämd

Damerna har spelat sig vidare till sin andra raka FA Cup-semi i rad efter att ha krossat Brighton i kvarten. Motståndet i semin heter Chelsea och matchen kommer att spelas söndagen den 14 april. Avspark är 15:35 svensk tid.

Scanlon uttagen för Gibraltar

U18s James Scalon har blivit uttagen för pyttelandet Gibraltar inför Nations League-playoff mot Litauen den 21 mars. Matchen kommer avgöra vilken av lagen som håller sig kvar i Nations League C-grupp.

Amass kan titulera sig proffs

Harry Amass har figurerat flitigt för U18-laget i år efter att ha anslutit från Watford förra sommaren. United var heta på gröten och skrev proffskontrakt med Amass i förrgår, samma dag han fyllde 17 år, minimiåldern för att skriva proffskontrakt i England.

Söndagsmatch flyttas

United bekräftade idag att bortamatchen mot Bournemouth flyttas bakåt en dag från söndag den 14 april till lördag den 13 april.

Forest får poängavdrag

Domen mot Nottingham Forest kom idag, och ligan var inte barmhärtiga. Forest får fyra poäng i avdrag efter att ha brutit mot ligans finansiella regelverk, som bland annat säger att en klubb som mest får gå 105 miljoner pund i förlust över tre säsonger, vilket Nottingham sägs ha överstigit och därför fälls för.

Detta gör Nottingham till den andra klubben att straffas med poängavdrag efter Everton, som fick hela tio poäng i avdrag men efter överklagan ändrades siffran till sex. Värt att notera är att Manchester city förblir ostraffade.

Ligans dom går att läsa mer om här.