Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ratcliffe i ny intervju / Mainoo till Englands landslag / Eriksen missnöjd

Dagens Unitedsvep kommer med det mest intressanta från en ny intervju med Sir Jim Ratcliffe. Vi rapporterar även att Kobbie Mainoo nu har kallats upp till Englands A-landslag. I övrigt så är Christian Eriksen missnöjd med speltiden i Manchester.

Ratcliffe i ny intervju

Idag så släpptes en ny intervju med Sir Jim Ratcliffe som gjordes i en podcast med Geraint Thomas Cycling Club. Där fick vi flera intressanta kommentarer från Ratcliffe angående planerna på en ny arena, synen på titelstriden samt vilken Unitedlegend som han skulle vilja ha i truppen idag.

Ett nytt Old Trafford

Ratcliffe berättade om alternativen att antigen miljard-förnya Old Trafford till dagens standard eller bygga en helt ny “90,000-100,000 sitsig arena” då utrymmet gör det möjligt. Denna nya arena skulle fungera som en nationalarena i norra delen av England, då majoriteten av landets stora sportarenor ligger i den södra delen av landet.

Jag hatar dem alla

“Jag hatar dem alla” blev svaret på frågan om vilket lag som Ratcliffe helst vill se lyfta Premier League trofeen i år. Det blev dock några lovord riktade till Mikel Artetas jobb i Arsenal samt en intressant kommentar om att klubben “haft tålamod med honom, vilket är bra”. Ifall det kan vara en antydan om att Ratcliffe är redo att ha tålamod med Erik ten Hag vet vi inte.

Paul Scholes

Ifall Sir Jim fick plocka in en Unitedlegend i dagens lag så var svaret Paul Scholes då “Det är den sortens spelare som saknas mest”.

Att hitta nästa Mbappe

Sir Jim hade hellre hittat nästa Kylian Mbappe snarare än att “spendera en förmögenhet för att köpa framgång”.

Mainoo till Englands landslag

Kobbie Mainoo kallades för någon dag sedan upp till Englands U21 lag men har nu fått ta steget upp till Englands A-landslag för första gången då Gareth Southgate frågat efter 18-årigen.

Jag tror inte att det riktigt har sjunkit in ännu, men ja, jag är exalterad inför veckan.

Eriksen missnöjd

Christan Eriksen har gått ut med sitt missnöje i dansk media kring 30-åringens speltid den här säsongen. Eriksen har diskuterat den minskade speltiden med huvudtränare Erik ten Hag, som förklarat att Kobbie Mainoo gör det väldigt bra just nu likt resten av mittfältsgruppen.

Jag har haft ett samtal med Erik [ten Hag] om att jag givetvis är missnöjd med situationen och att jag gärna vill spela så mycket som möjligt.

Det är inget jag tappar sömn över. Laget presterar, och därför måste jag respektera rollen jag har vid sidan av.

Visst kan man vara orolig i längden, för jag vill spela så mycket som möjligt. Självklart vill man inte sitta på bänken hela tiden.

Läs allt som Christian Eriksen hade att säga i tipsbladet.dk

Ny lag

Den brittiska regeringen jobbar fortsatt med att införa en oberoende fotbollsregulator som ska överse lagen i de fem liganivåerna i England. Detta lagförslag om fotbollsstyrning presenterades i det brittiska parlamentet under tisdagen.

Det var ganska precis ett år sedan regeringen framförde planerna att införa en fotbollsregulator i lagboken. Läs mer på bbc.com.

Vinst för U21

Ethan Ennis och Charlie McNeill var måskyttarna när Manchester United U21 besegrade West Bromwich U21 med tre mål mot noll. 16-årige talangen Bendito Mantato debuterade för U21 laget i matchen.

Även värt att nämna är att detta möte blev Tyler Fredricsons första match sedan december 2022.