Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hag sitter säkert / Hoppfullt kring Lisandro / Mainoo om landslagskallningen

Dagens Unitedsvep kommer med nyheten från The Guardian att Erik ten Hag sitter lugnt i båten som huvudtränare i dagsläget. Vi kan även rapportera att Lisandro Martinez kan vara tillbaka mot Brentford efter landslagsuppehållet. I övrigt så har Kobbie Mainoo pratat om sin första landslagskallning med seniortruppen.

Ten Hag sitter säkert

The Guardian har rapporterat att Erik ten Hag kommer att sitta kvar som huvudtränare i Manchester United säsongen ut innan beslut tas om hans framtid i klubben, detta då holländaren har imponerat på Sir Jim Ratcliffe under vårvintern. Ratcliffe vet också att det kan vara svårt att hitta en ersättare till Ten Hag i dagens tränarmarknad.

Erik ten Hag är i dagsläget helt involverad i truppen och planeringen inför sommarfönstret, där Sir Jim Ratcliffe och Sir Dave Brailsford kommer att ge huvudtränaren full input över potentiella värvningar.

Hoppfullt kring Lisandro

Manchester United hoppas att Lisandro Martinez kommer att kunna göra ett framträdande mot Brentford efter landslagsuppehållet. Martinez är just nu i USA med det argentinska landslaget, han kommer dock inte att spela några matcher med landslaget under veckan och tränar bara inför en potentiell återkomst mot Brentford nästa vecka.

Mainoo om landslagskallningen

Kobbie Mainoo intervjuades nyligen i BBCs Football Daily Podcast där han fick berätta hur det kändes att kallas upp till det engelska A-lagslaget för första gången.

Jag blev chockad och glad, det har varit en virvelvind av känslor.

Mainoo pratade även om hur mycket det har hjälpt att ha spelare som Casemiro och Bruno Fernandes brevid sig på planen i Manchester United när han snabbt behövde vänja sig med Premier League.

Att ha någon som har spelat så mycket och vunnit så mycket brevid sig, det är det bästa man kan ha

Transferrykte

The Mirror rapporterar att Manchester United är ute efter en defensiv mittfältare i sommarens övergångsfönster då Casemiro kan lämna klubben. Wolverhamptons brasilianske mittfältare Joao Gomes ska tydligen identifierats som en potentiell ersättare till landsmannen Casemiro.

Gomes värderas till 40 miljoner pund och har också väckt intresse hos Newcastle United och Tottenham Hotspur. Joao Gomes kom till Wolves från Flamengo för 12 miljoner pund i januari 2023.

En sådan värvning skulle kunna passa in på Sir Jim Ratcliffes nya värvningspolicy som handlar om att fokusera på att köpa yngre förmågor med stor framtidspotential snarare än att spendera stora pengar på “färdiga” spelare.

Leicester City kan börja på minus

Leicester City har idag anklagats av Premier League för brott mot ligans lönsamhets- och hållbarhetsregler under en period då klubben fortfarande spelade i högstaserien. Vi har redan sett Everton och Nottingham Forest få poängavdrag för liknande ekonomiska brott, något som mycket väl nu kan drabba Leicester ifall klubben som förmodat tar sig upp från The Championship till nästa säsong. Ni kan läsa utdraget från Premier League här.

Leicester har svarat på anklagelserna med ett eget uttalande där klubben uttrycker stor besvikelse över ligans beslut. Läs en del av uttalandet nedan.

Klubben är oerhört besviken över att Premier League har valt att bötfälla LCFC nu, trots klubbens ansträngningar att på ett konstruktivt sätt engagera sig i Premier League i de frågor som är föremål för denna anklagelse, även om LCFC för närvarande inte är en Premier League-klubb.