Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United i landslagen
Kobbie äntrar landslagsscenen

Vänskapsmatcher är temat i vårens landslagsuppehåll, där respektive seniorspelare inte hade något att spela för. Däremot har vi ett flertal ungdomsspelare som deltog i kvalmatcher, med blandade resultat.

Men såklart riktas blickarna på Kobbie Mainoo.

Maguire och Rashford – men mest Kobbie

Att Harry Maguire startar i mittlåset för Gareth Southgates England är en lika säker sak som att solen går upp på morgonen och att Rashford ingår i truppen hör till vanligheterna. Såklart är det inte det som är det primära intresset när Brasilien stod för motståndet i gårdagens vänskapsmatch. Kobbie Mainoo gjorde ju sin första landskamp.

Maguire, som bildade partnerskap med Stones, vann i sedvanlig ordning sina luftdueller och felplacerade bara en passning under hela matchen. Harry får inte åka hem med en hållen nolla dock, då 17-åriga supertalangen Endrick sänkte England i matchens slutskede.

Mainoo och Rashford fick ansluta till matchen samtidigt, i 75:e minuten. Rashford fick efter Brasiliens mål rollen som en sista forcering framåt, men hans försök framåt motades bort av brassarna. Mainoo noteras för ett fläckfritt passningsprocent och såklart hade han lite uppvisning.

McTominay spelade nittio i skotsk missräkning

Scott McTominay har varit en av Skottlands starkast lysande stjärnor i deras imponerande EM-kval men ett Skottland som till synes har haft svårt att förlora det senaste året fick plötsligt ett rejält snedsteg mot Nederländerna i fredagens vänskapsmatch som slutade med 4-0 till holländarna. Skottarna hade en del att säga till om i första, men holländarna drog ifrån i andra halvlek och gjorde tre mål i matchens sista tjugo minuter.

McTominay startade och spelade hela matchen som han brukar, men var ett nummer mindre än ett disciplinerat holländskt mittfält. Scott vann bara en tredjedel av sina dueller och drog dessutom på sig ett gult kort. Det är såklart noterat att Wout Weghorst var en av spelarna i målprotokollet.

Amrabat vs Show och Maestro

Sofyan Amrabat fick sig en tuff uppgift när Angola skulle städas av i en vänskapsmatch under fredagen. Amrabat ställdes mot ett angolanskt mittfält bestående av Estrela, Show och Maestro, en treudd av smått otroliga artistnamn.

Även om en liten del av mig hoppades på att Show, eller varför inte Maestro, visade framfötterna så får vi ändå glädjas åt att Amrabat klarade av angolanerna hela nittio. Det krävdes dock ett sent självmål för att Marocko skulle åka hem med en seger. Amrabat spelade från start men blev utbytt i 74:e minuten.

Garnacho fick en halvlek

Alejandro Garnacho var inte den enda Unitedrepresentanten i Argentinas trupp, utan Lisandro Martinez var även han med i reseföljet. Martinez följde dock bara med som del av hans rehabilitering, och tränar enbart med laget.

Garnacho fick dock smaka på lite landslagsspel, då han byttes in i halvtid i gårdagens vänskapsmatch mot El Salvador. Garnacho gjorde därefter en bra match, skapade mängder med chanser på sin vänsterkant och var nära att få med sig assist om det inte var för lite svettigt målvaktsspel från den elsalvadorianska (salvadoranska?) målvakten.

Eriksen och Höjlund i sömnpiller

Både Christian Eriksen och Rasmus Höjlund fick starta för Röd-Hvide på Parken när ett annat rödvitt lag, Schweiz, stod för motståndet. Någon vidare valuta för pengarna blev det inte för de ditresta, då matchen slutade 0-0. Eriksen spelade hela matchen, något han inte gjort på länge, åtminstone i United. Höjlund blev ersatt av Kasper Dolberg i 84:e minuten.

Amass fick nöja sig med bänken

Efter att ha fått starta för Englands U17 mot Nordirland och fått in en dryg timme av speltid blev Harry Amass placerad på bänken mot Ungern i gårdagens EM-kvalmatch. Det stoppade dock inte engelsmännen från att krossa motståndet på nytt.

England bättrade på 5-1 resultatet mot Nordirland och såg till att hålla nollan denna gång; engelsmännen var helt dominanta och vann med 5-0. Amass fick se på från bänkplats hela matchen.

Ytterligare en start för Jackson – och ytterligare en förlust

Louis Jackson är given i mittlåset för Skottlands U19. Laget har dock börjat trögt i kvalet för U19-EM. Efter att ha torskat 1-3 mot Italien så kändes Georgien på förhand som en rimlig utmaning för skottarna. Men även Georgien visade sig vara en för tuff uppgift.

Skottland tog ledningen efter bara 11 minuter men ledningen slarvades bort. Georgien kvitterade strax innan halvtid och luften gick ur Jacksons gäng. Georgien tog därefter ledningen. Skottland kvitterade till 2-2, men Georgien spikade till sist slutresultatet 2-3 med 20 minuter kvar att spela. Skottland parkerar därmed sist i tabellen med 0 poäng och 6 insläppta på kvalets första två matcher.

Biancheri hoppade in mot Belgien

Wales U19 spelade den första av sina två vänskapsmatcher mot Belgien i fredags. Matchen spelades i det belgiska landslagslägret i Tubize, och United representerades av Gabriele Biancheri, som inledde på bänken.

Belgien tog ledningen i första halvlek och Biancheri fick hoppa in i 68:e minuten för att försöka få till en forcering. De besökande walesarna kunde dock inte rå på hemmalaget och Belgiens mål i den första halvleken blev matchens enda. Returmötet sker imorgon måndag.