Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United i landslagen
Mainoo imponerade mest ikväll!

Under tisdagskvällen har ett antal United-spelare varit i farten. Särskilt intresse har vi riktat mot stormötet mellan England och Belgien där Kobbie Mainoo debuterade i startelvan och fick riktigt fina omdömen efter match.

I övrigt lite blandade insatser med flera förluster för Uniteds seniora representanter. 

Mainoo imponerade mot Belgien

England med Kobbie Mainoo och Marcus Rashford spelade ikväll med sitt England mot ett starkt Belgien. Belgien ledde ändå till sista övertidsminuten trots att England hade flera bra chanser. Jude Bellingham satte dock kvitteringen med i princip matchens sista spark. Kobbie Mainoo som spelade från start fick mycket goda vitsord vilket är extra kul.

Rashford fick ikväll nöja sig utan speltid.

Dalot spelade 90 minuter i oväntad förlust

Portugal som gjorde processen kort med Sverige senaste gjorde ikväll en dålig insats borta mot Slovenien i en träningsmatch. Förlusten skrevs till 2-0. Diogo Dalot spelade hela matchen medan Bruno Fernandes sedan tidigare lämnat landslagssamlingen för lite behövlig vila.

Noterbart är att Ronaldo var tillbaka utan att göra något mål.

Danskarna vann utan att imponera

Danmark med Rasmus Höjlund och Christian Eriksen i startelvan vann mot Färöarna i en träningsmatch ikväll. Det var dock ingen överväldigande insats när danskarna avgick med segern 2-0. Eriksen spelade andra halvlek medan Rasmus Höjlund fick en dryg kvart.

Danmarks mål gjordes av Höjbjerg och Daramy.

McTominay nollad av Bradley

Scott McTominay som varit framgångsrik med sitt Skottland i EM-kvalet fick idag se sig besegrad av grannarna Nordirland. Matchens enda mål gjordes istället av Liverpools Conor Bradley.

Jackson utan speltid i U19

I Skottlands kval till EM för U19 blev det ingen speltid för Louis Jackson, Uniteds unge mittback. Tjeckien vann matchen med 2-0.

Amass fick en halvlek i EM-kvalet för U17

Uniteds 16-årige vänsterback Harry Amass ses som en mycket lovande talang. Han spelade idag en halvlek (andra) när Englands U17 mötte Frankrike i EM-kval. Frankrike drog det längsta strået och vann med 2-1. Båda målen Frankrikes mål gjordes av Rayane Messi Tanfouri.

England tappade därmed på Frankrike i tabellen och återfinns på andra plats.

 

Även Pellistri förlorade

Facundo Pellistri spelade första halvlek när Uruguay förlorade mot Elfenbenskusten med 1-2. Det var en träningsmatch som spelades i Lens.

 

Fernández Spanien avgjorde sent

Álvaro Fernández spelade hela matchen som vänsterback när Spanien U21 tog emot Belgien i EM-kvalet. Två lag i toppen av tabellen och matchen var länge mållös. Spanien lyckades dock avgöra i 88:e minuten genom Mateo Joseph. Spanien toppar tabellen på 16 poäng, tre före Skottland.

Scanlon inbytt i förlust

Uniteds 17-årige mittfältstalang James Scanlon blev inbytt för sitt Gibraltar i Nations Leauge-mötet med Litauen. Han fick en dryg kvart. Litauen vann matchen med 1-0. Gibraltar blev därmed nedgraderade till division D i Nations Leauge.