Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika
Går säsongen att rädda?

Som titeln lyder mitt i slutet av det meningslösa landslagsuppehållet – meningslöst i Svenska ögon – går den här säsongen att rädda på något vis? Nja.. Ja.. Nä. Typ så.

Visst är det meningslöst med landslagsuppehåll, för vissa nationer är det inte det men för Sverige är det ju det. Däremot ger det en tid för att reflektera och andas lite, vilket som Manchester United-supporter idag kan vara mentalt nedbrytande. Men när ilskan och affekten bottnar igen så ser man saker ur ett annat ljus. Det är ett jäkligt dåligt ljus som träder fram för visst är det så att vi skulle ha kommit bra mycket längre än vad vi har kommit, sett till sättet vi spelar. Vi är lite som en ficklampa med dåligt batteri som man får skaka igång. Sen när den där gud förbannade ficklampan tänds igång igen, likt en skräckfilm, så står någon otäck seriemördare helt plötsligt där redo att avsluta allt. På något vis är det där vi befinner oss, någon kommer att släcka ljuset helt för oss – oavsett om det är Coventry, Manchester City eller någon annan. Det är pessimism i dess renaste form.

“Det är mer tillfälligheter och slump”

Liverpoolvinsten var en ljusglimt i ett långt mörker, och Coventry ska man faktiskt städa bort över en match.Då står man helt plötsligt där i en FA-cup final, och har på något mirakulöst vis chans på en titel. En fin titel ska sägas också. Men även om man lyckas vinna FA-cupen kommer det inte rädda den här säsongen. För hur ska vi kunna trumfa det nästa år? När spelet ser ut som det gör och när värvningarna ser ut som det gör. Det är mer tillfälligheter och slump enligt min personliga åsikt som har gjort att vi kommit så pass långti FA-cupen. Ligan är ett fiasko, ligacupen blev ett fiasko, Champions League var det mest utmärkande fiaskot sen Sir Alex Fergusons tid. Istället för att ta steg framåt, om än myrsteg, så tar vi elefantsteg tillbaka.

Nu sägs det att Ineos ska ha mer inflytande i klubben och att ten Hag ska få vara kvar. Svårsmält. De flesta supportrar vill att huvuden ska rulla, jag själv har ett ben i det ledet. Men om det nu är så att ten Hag ska ha fortsatt förtroende så får han hålla sig till fotbollen. Värvningarna har rent ut sagt varit katastrofala sett till den pengen Manchester United har spenderat. Det kanske inte är spelarna det är fel på, det kanske är klubben eller något annat. Men många av ten Hags värvningar har ingenting att göra i klubben. Någon form av strukturell organisatorisk rockad måste göras kring värvningarna – och helst nyss.

Inte ens Kevin Costner karaktär i bodyguard kan bärga upp det här från ett stormigt hav. För helt ärligt, även om vi på något vis skulle vinna FA-cupen så är den här säsongen ett magplask från femman i badhuset.

Ett stort misslyckande, så nej, säsongen går inte att rädda.