Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ny fotbollschef / Cantona förklarar citat / Fans kritiserar matchtid

Onsdagens uppdatering innehåller nyheter om ny fotbollschef på damsidan, lite Cantona och sura fans. Därutöver fler landslagsuttagningar på damsidan och en rapport från samverkan mellan United och Liverpools välgörenhetsorganisationer. 

Ny fotbollschef

Enligt flera rapporter kommer Matt Johnson bli ny fotbollschef på damsidan och ersätter på så vis Polly Bancroft i slutet på säsongen. Han har goda vitsord och tydliga länkar till akademin.

Det hela ska vara en tillfällig lösning under åtminstone sex månader. Under tiden ska en mer långsiktig lösning sökas.

Cantona förklarar citat

Efter sin berömda ”karatespark” 1995 tvingades Cantona prata med pressen och fällde då yttrandet “When the seagulls follow the trawler, it is because they think sardines will be thrown into the sea” varav många undrade vad han egentligen menade. Såhär nästan 30 år senare förklarar han citatet.

Cantona säger att det helt enkelt var det första som kom till honom när han tvingades prata med journalister och att tystnaden om yttrandet under alla år kan ses som en sorts hämnd för att pressen ”förstört” honom.

Ännu mer omtalat är förstås ett annat citat som skedde i efterspelet av den berömda sparken, nämligen  “I would have loved to have kicked him harder.”

Cantona uttrycker sig om oviljan att prata med pressen och om citatet:

Jag ville inte prata men klubben sa att det var viktigt, så jag sa ok jag pratar med dem på det sätt de vill, jag säger något ”any old thing”. De ville att jag skulle prata, jag gjorde det. Det kom bara ut och sedan lämnade jag. Och pressen har sedan dess försök finna en mening med det jag sa och försökt tolka det filosofiskt.

Ni vet, det bara kom ut så; kanske kom det från mitt undermedvetna och kanske det omedvetet skapade en form av mening, men den huvudsakliga innebörden av det var, ni tvingar mig att prata, jag pratar och vem bryr sig om det jag sa är vettigt.

 

Fans kritiserar matchtid

Flera grupperingar United-fans kritiserar lördagens matchtid borta mot Brentford. Matchen är satt till kl 21.00 och eftersom det är påsk menar fansen att det är mer krångligt att resa kollektivt.

Det är främst tåg mellan London och Manchester Piccadilly som är begränsade under påskhelgen och på söndagen går det inga alls på den sträckan eftersom det utförs underhållsarbete rapporterar The Telegraph. Det är heller inte första matchen som schemaläggs sent på en lördag för United under säsongen. Fyra matcher totalt har nu flyttats till en sen lördagstid.

Flera spelare till EM-kval

Liksom Sverige och England ska även andra lag gå in i EM-kvalet under april. Lisa Naalsund är som väntat uttagen i det norska laget som kommer att möta Finland och Nederländerna.

Till det irländska landslaget som ska möta återfinns i Sveriges grupp ser vi Aofie Mannion. Irland börjar med att möta Frankrike och därefter England. Först därefter väntar Sverige.

Studenter från Manchester och Liverpool i samtal

Uniteds respektive Liverpools välgörenhetsorganisationer, MU Foundation och LFC Foundation ordnade igår samtal mellan studenter från de båda städerna. Syftet är att lära sig klubbarnas historia och rivaliteten dem emellan samt  vilka påföljder olika typer av hat och hån knutet till klubbarnas tragedier kan få.