Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Brentford - Manchester United
Det är inte jag, det är du Thomas Frank

Ibland händer det att någon egentligen obetydlig retar upp dig lite för mycket. Så var det för mig med Stoke City, innan de tack och lov försvann från Premier League.

Brentford hyser jag egentligen inget agg emot. Jag var där en gång. På hederliga Griffin Park (med en pub i varje hörn utanför arenan) förstås, inte på den nya (förmodligen) plastiga Brentford Community Stadium.

Thomas Frank däremot klarar jag inte av. Jag blir lite illamående varje gång jag ser honom. Det är inte du, det är jag, lyder den klassiska dumpningsfrasen. Men nej, det är inte alls jag. Det är du, Thomas Frank. Det är dig det är fel på.

Idag vill jag se Frank dratta på rumpan när han ska protestera hos fjärdedomaren efter att United fått en solklar straff för 6-0. Det skulle göra min påsk.

De tycks vara rätt dåliga just nu Brentford och även om två veckor har passerat så rider vi fortfarande på vågen av Amads 4-3 mot Liverpool. Så ge oss en ordentlig utklassningsseger. Det förtjänar vi!

Amad förtjänar förstås att spela efter hjältedådet mot Liverpool. Men det får han inte göra. Han är avstängd. Avstängd är även inte alls Unitedlegenden Sergio Reguilón.

Några som får spela är Kobbie Mainoo, Rasmus Højlund och Alejandro Garnacho. De känns som framtiden.

Den senaste tiden har det mestadels handlat om Mainoo. Det är svårt att inte imponeras av honom. Senast var det landslagsdebut. Det tog Mainoo som vilken match som helst. Hela hans varelse utstrålar: Här hör jag hemma. För United var det förstås bra att han fick göra sig hemmastadd på Wembley. För när United ska till Wembley väntar ju en mycket viktigare match.

Mot Liverpool fick vi ett lyft från Mainoo, efter några… inte dåliga, men lite mindre bra matcher. Det är knappast en slump att det kom när Casemiro saknades. Idag kanske brassen är tillbaka, på Erik ten Hag lät det så. I så fall hoppas jag att han spelar bakom Mainoo. Redan nu är Mainoo på en sådan nivå att det är de andra som ska anpassa sig, så att vi kan maximera honom.

Nu har det kommit fram att Mainoo missade torsdagens träning på grund av sjukdom. Jag utgår emellertid från att han är redo för spel. Ten Hag verkade hoppfull.

En annan som kan vara tillbaka är Lisandro Martínez. När han är tillbaka i fullt slag kommer han lyfta hela laget, det är jag övertygad om.

Sen är det förstås märkligt att det ska spelas fotboll klockan 21.00 på påskafton. Det känns fel. Det handlar som vanligt om att de som bestämmer skiter i supportrarna.