Damlaget: Manchester United - Everton 4-1
Tre mål på åtta minuter säkrade tre poäng

Manchester United lät Everton göra det första målet men vände till seger med tre mål på åtta minuter i början av andra halvlek. Millie Turner kvitterade efter en hörna och sedan adderade Ella Toone två mål. I slutskedet kunde Leah Galton fastställa slutresultatet till 4-1.

Första halvlek var en lång plåga. United bjöd Everton på matchens första mål, när Maya Le Tissiers bakåtpassning blev för lös. United ägde sedan bollen utan att skapa någonting.

Efter paus kom vi ut som ett helt annat lag och vi hade ett massivt tryck mot gästernas mål. Det resulterade slutligen på en hörna, då Katie Zelem hittade Turner. Åtta minuter senare hade Toone adderat två mål, det andra efter förarbete av Lisa Naalsund, som var matchens bästa spelare.

Precis innan klockan tickade in på tilläggstid kunde Galton avsluta målskyttet.

Laget

Ingen överraskning att skåda i Marc Skinners startelva. Aoife Mannion klev in som högerback istället för skadade Jayde Riviere. I övrigt samma lag som i förlusten mot Manchester City.

Vad hände?

United var spelförande från avspark. Nikita Parris hotade tidigt med ett avslut tätt utanför. Sedan testade Katie Zelem men hon kunde inte hålla bollen under ribban. Båda avsluten kom efter förarbete av Lisa Naalsund. Mellan de båda försöken stack Everton upp med ett avslut som också missade mål.

På Evertons andra chans skulle de ta ledningen. Maya Le Tissier ska spela bollen bakåt till Mary Earps men passningen är nonchalant och blir alldeles för lös, varpå Katja Snoeijs kan snappa upp den. Det är sedan en smal sak för Snoeijs att runda Earps och rulla in bollen i öppet mål.

Mitt i halvleken är det Earps som slarvar med en passning. Den gången kan Everton dock inte kapitalisera.

Annars var United fortsatt spelförande, utan att det resulterade i mycket mer än bollinnehav.

Några minuter före paus snor Geyse åt sig bollen och hon kan forcera sin väg in i straffområdet. Hennes vinkel är emellertid dålig, så målvakten kan rädda.

I början av andra halvlek får United ett ordentligt tryck i samband med ett par fasta situationer. Det ger oss flera vassa chanser. Evertons målvakt gör en utmärkt räddning när Naalsund testar från distans.

Slutligen ger övertaget utdelning. Detta då Zelem hittar Millie Turner på en hörna och mittbackens nick lämnar målvakten chanslös.

Millie Turner kvitterade i början av andra halvlek.

Bara några minuter senare tar United ledningen. Hannah Blundell prickar ribban med ett missriktat inlägg. I efterspelet vinner Ella Toone bollen mitt i straffområdet. Hon sparkar först i luften men behåller bollen och på andra försöket trycker hon i bollen i nät.

Det är nu United för hela slanten och Toone adderar sitt andra, en handfull minuter efter ledningsmålet. Målet kommer efter fint förarbete av Naalsund.

Earps gör en mycket bra räddning efter en hörna, på vad som var Evertons enda notabla målchans efter paus.

Vi får sedan ett fjärde mål, då Rachel Williams hittar fram till Leah Galton.

Varför gick det som det gick?

United är och ska vara mycket bättre än Everton. Det var vi också efter paus, då vi på åtta minuter förvandlade underläge till en given seger. Prestationen efter paus var mycket bra.

Första halvlek däremot var en lång plåga. United var riktigt dåliga då, framför allt efter Evertons mål.

Utmärkte sig positivt

Lisa Naalsund var som regel inblandad när något positivt hände. Uniteds klart bästa spelare den här dagen, i mitt tycke.

Lisa Naalsund jublar efter ett Ella Toones mål. Naalsund var Uniteds bästa spelare för dagen.

Vi måste förstås också framhålla tvåmålsskytten Ella Toone.

Vidare tycker jag att Lucía García förtjänar beröm för sin arbetsinsats, även om hon nog borde ha skapat fler chanser.

Behöver höja sig

Maya Le Tissier skänker Everton ett mål och är allmänt svag den här dagen. Hon saknas den här gången i den engelska landslagstruppen. Baserat på hennes form är det motiverat.

Noterat

• Aoife Mannion startade som högerback i United. Det var hennes första match från start sedan i april.
  • Hinata Miyazawa gjorde comeback som inhoppare, efter nästan fyra månaders skadefrånvaro.
  • Ella Toones första mål var hennes 50:e som Unitedspelare. Hon blev därmed första Unitedspelare att nå den milstolpen.

• På tre matcher den här säsongen har United totalt 16-1 mot Everton.

Härnäst

Dagens seger ser United passera Liverpool i tabellen. Detta då Liverpool igår var chanslösa mot Manchester City. United möter Liverpool i maj, i en match som mycket väl kan avgöra vilket lag som slutar fyra.

Det är nu landslagsuppehåll. Därefter väntar semifinal i FA-cupen, då Chelsea den 14 april kommer till Leigh Sports Village. Vår nästa ligamatch är först den 21 april, då vi har hemmamatch mot Tottenham.

Manchester United – Everton 4-1 (0-1)