Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Slutkastat för bollkallarna / Cityspelare anklagas

Påsken börjar gå mot sitt slut och vi tar i dagens nyhetssvep upp några kortfattade nyheter som rapporterats under helgen. Bland annat får vi veta att det kommer bli striktare tag kring bollkallarna i Premier League samt att en Manchester City-spelare anklagas efter damderbyt förra helgen. 

Hemmalag ska sluta gynnas av snabba bollkallar

Tidningen The Telegraph rapporterade i slutet av förra veckan om att Premier League kommer ta hårdare tag kring maskande och fuskande bland de så kallade bollkallarna i ligan.

Istället för att spelarna får bollen kastad till sig från bollkallarna, vid exempelvis inkast, kommer det nu finnas koner där spelarna själva hämtar bollen för att kunna sätta igång spelet vid död boll.

The Telegraph skriver att ligaorganet visat oro över att hemmalag får uppenbara fördelar genom att fler bollar finns redo för hemmalaget och därmed snabbare igångsättningar.

Som en del av förändringen kommer ytterligare fyra bollar finnas på sidlinjerna och bollkallarnas primära uppgift kommer bli att se till att det hela tiden finns bollar vid konerna för spelarna att plocka upp.

Bland annat stod Fulhammålvakten Bernd Leno i centrum mot Bournemouth tidigare under säsongen efter att Fulham jagat mål. Leno ville då sätta igång en snabb inspark, men bollkallen såg ingen anledning till att skynda, varpå Leno sprang fram för att hämta bollen och knuffade till pojken. Huruvida det var en knuff eller en lätt handpåläggning diskuterades sedan vidare.

Cityspelare anklagas

I samband med damderbyt mellan Manchester United och Manchester City förra helgen anklagas nu Cityspelaren Kerstin Casparij av FA för att ha gjort långfingret till Unitedsupportrarna. Ett uppförande som, enligt FA, var kränkande, förnedrande, eller oförskämt.

Casparij har till och med den 3 april på sig att överklaga.

Juniorfinal mot City

Uniteds juniorlag tar emot Manchester Citys dito i U18 Premier League Cup tisdagen 23 april hemma på Leigh Sports Village och hoppas på att få ett stort stöd under matchen.

U-18-laget har en väldigt fin säsong och leder serien. I och med final i cupspelet har man därmed chans på att ta dubbeln den här säsongen.