Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ändå bara cupen kvar att bry sig om

Vi bjöds på en sensationell föreställning på Stamford Bridge. Sensationell såtillvida att målen haglade, chanserna avlöste varandra och två lag som inte slåss om topp 4-platserna möttes.

Det syntes verkligen.

3-4-förlusten var inte heller någon chock, för man vet aldrig var detta United ska ta vägen.

Fantastiskt:

 • Antonys yttersida (han var ju tvungen! Hans höger fungerar ju inte!) till 3-2-målet var säsongens assist. Kul för den (med rätta) hårt kritiserade brassen att få bjuda på konster ur den högre skolan och överlag var miljardmannen faktiskt klart godkänt. 
 • Alejandra Garnacho gjorde mål på frilägen. Två gånger om. Strålande. 

Unitedklass:

 • Unge Kambwala kom in sista 30 och gjorde vad man kunde förvänta sig och hoppas av en ung mittback i United. 
 • Anfallet till Brunos 2-2. Så kan United spela när allt klickar (och Chelsea går bort sig).
 • Vändningen! Att gå från 0-2 efter 20 minuter till 3-2 på bortaplan, oavsett motstånd, är inget annat än bevis på att det finns något i det här laget. Ibland.

Oroande:

 • ten Hag har alltså genomgående valt att spela AWB till vänster och Dalot till höger, trots att det omvända skett genomgående under tidigare säsonger. Så plötsligt byter han till denna match och det ger ett utfall där Dalot är klappkass och typ alla Chelseamål kommer på hans kant. 

För dåligt:

 • Casemiro. Lika trygg som jag kände mig när han inledde karriären i United, lika otrygg känner jag mig nu när jag ser honom i startelvan. 
 • 0-1-målet ska väl Onana ändå ta? Samtidigt: Snett-inåt-bakåt mål #2092 som United släppte denna säsong. Det är som att spelarna inte tittar på sina matcher i efterhand?
 • Marcus Rashford bör inte spela en minut till den här säsongen om det där vi såg i inhoppet är det bästa han kan erbjuda. 

Uselt:

 • United tappar fem poäng på stopptid två ligamatcher i rad. Det är inte någon slump. Jag twittrade direkt efter Garnachos 3-2 att “Vi kan lika gärna förlora detta med 5-3” och det gjorde jag inte bara för att skoja. 
 • ten Hag påstår att United “dominerade” matchen. Problemet är bara att han får ytterst svårt att bevisa och belägga det påståendet. Vad menar han? Bollinnehav? Nej. Avslut? Nej. Hörnor då? Nej. Jag förstår inte riktigt vad han tänker att den typen av uttalanden ska leda till, mer än att man som supporter blir frustrerad och förbannad. 
 • Kanske menar han att United “dominerar” i statistiken över flest avslut emot? Där har han i så fall en poäng, då bara bottenlag över Europa kan stoltsera med liknande siffror under 2024. Alltid något, Erik.
 • Vi såg en helt sanslöst öppen match och det var två lag utan struktur och linjer i både defensiv och offensiv, där båda litade till individuella insatser för att få med sig resultat. Ingen organisation att peka på i vare sig Chelsea eller United. För den neutrale var det dock säkert fantastiskt att se denna gung-ho-fotboll.

Sist:

 • Skadelistan med försvarare är nu löjligt lång. Men vi ska inte glömma att även under Fergie hade vi obscena perioder med frånvarande backar. Vi minns ju att Carrick och Fletcher startade i backlinjen åtminstone vid ett tillfälle. Det ska gå att lösa bättre än det vi ser. 
 • United har förlorat 40 procent av ligamatcherna sedan augusti. Bara en gång sen vi trillade ur serien 1974 har vi varit sämre: 1989-90. Då vann vi en viss cup och sen …
 • Liverpool hemma på söndag. Jag har varken förhoppningar eller förväntningar på någonting och eftersom ligasäsongen varit över ett tag är det bara cupen kvar att bry sig om. Inte ens tanken på att förstöra för ett titeljagande motstånd kittlar i nuläget.