Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
“Vi är arga – och från det kan vi hämta mycket energi”

Efter en svidande förlust på Stamford Bridge höll Ten Hag presskonferens och fick frågor om allt från Rashford till läktarramsor. Utöver det har det hänt en hel del innanför klubbens vägar, där INEOS står inför några stora beslut. Dessutom har Sheikh Jassim lite otalt med klubben.

Ten Hags presskonferens

Efter matchen mot Chelsea höll Ten Hag den första delen av sin presskonferens inför matchen mot Liverpool. Den redogörs för här.

…om Rashford

Jag tycker att hans formkurva börjar peka uppåt. Jag tror han är motiverad för han vill nå framgångar med oss. Han vill såklart göra mål men han vill vinna titlar och bidra, och vi har fortfarande FA-cupen kvar. Han vill kämpa för en Champions League-plats och med EM runt hörnet så borde hans motivation vara hög. Formen är ett ögonblick och pendeln kan svänga på ett ögonblick. Innan matchen mot Brentford hade han tre mål på tre matcher.

…om topp 4

Den här veckan tappade vi fem poäng på stopptid och det är dyrt. Poängen börjar bli väldigt dyra för matcherna börjar ta slut och det vi. Vi behöver komma kapp och vi är många poäng bakom. Det kommer bli svårt men vi kommer fortsätta kämpa, och ni kan se på laget att de har karaktär. Jag är säker på att de kommer visa framfötterna mot Liverpool.

…om att vinna

För mig personligen måste jag hantera matchen och även hantera laget. Vi har kvalité, vi har bra spelare och vi kan spela på en hög nivå. Idag [mot Chelsea] såg vi ett exempel och även mot Liverpool. På vår dag kan vi tävla med de bästa och besegra de bästa. Men vi måste lära oss att vinna matcher – att bärga hem tre poäng i de största matcherna. Vi måste steppa upp och ta bättre beslut som ett lag och individuellt.

…om tragediramsor

Det är viktigt att backa Manchester United. Stödja och heja, men på ett positivt sätt. Det finns en fantastisk relation mellan fansen och laget. Vi såg mot Liverpool hur mycket det kan hjälpa oss, den sammansvetsningen, det blir en positiv effekt på planen. Vi hoppas på det igen på söndag: en positiv känsla på Old Trafford.

…att använda förlusten som bensin

Vi får se på söndag hur vi tar oss an Liverpool. Vi måste först hantera det här, men inte allt för länge. Vi måste återhämta oss snabbt. Vi måste vända det här. Så från och med imorgon [fredag] kommer vi ha en positiv inställning. Vi tittar framåt. Vi behöver energi och vi kommer vara arga och irriterade över det här. Och från det kan man hämta mycket energi.

Ten Hags vara eller icke vara – och läget kring Wilcox och Ashworth

I en saftig artikel av The Athletic rapporteras det att Ten Hag har varit delaktig i planerna inför kommande säsong, och har varit delaktig i samtal kring rekrytering och den medicinska avdelningen. Ten Hag har dessutom varit delaktig i planeringen inför sommarens försäsong. Enligt artikeln ses skadorna i truppen som en giltig förklaring för Ten Hags misslyckanden under säsongen, och “flera figurer” i klubben vill gärna se Ten Hag få chansen att samarbeta med den nya organisationen, som enligt INEOS ska bli “best in class”.

Fotbollschef John Murtoughs dagar får anses räknade. Jason Wilcox från Southampton väntas också ansluta som teknisk direktör, som ersättare för Darren Fletcher (som förväntas axla en annan roll). Wilcox förväntas vara en tydlig länk mellan tränaren och styret samt akademin och A-laget. Förhandlingar med Dan Ashworth som ny sportchef förväntas dra ut på tiden, något som kan rädda Ten Hag då Sir Dave Brailsford vill ge Ashworth beslutet att sparka eller inte sparka tränaren. Just det beslutet förväntas ligga på Ashworth och Omar Berradas bord.

INEOS har en långsam metodik och Ratcliffes mantra att “gå till rätt beslut och inte springa till fel” anammas inuti klubben. Det är också det som sägs vara anledningen att beslutet om Ten Hags framtid dröjer. Enligt The Athletic ska kritik från spelare mot Ten Hag som mottagits av Brailsford viftats bort.

Champions League-kvalificering ses inte som ett krav för Ten Hag att behålla jobbet, men resultat och prestationer kommer vara basen för beslutet om hans framtid. Hur mycket av Uniteds sviktande prestationer som vilar på spelarna och hur mycket som vilar på Ten Hag är en fråga INEOS behöver ställa sig. Helst vill inte INEOS röra om för mycket i grytan; de förändringar som gjorts sedan de kom ses som tillräckliga för en sommar. Att säga upp Ten Hags kontrakt (som kostar miljontals pund) och få in en ersättare kan försvåras tack vare ligans finansiella regelverk.

Onana månadens spelare

André Onana blev framröstad till måandens spelare för mars månad. Det är första gången Onana får utmärkelsen. Tätt efter Onana i omröstningen är Diogo Dalot och Alejandro Garnacho. I mars månad räddade han 23 av 30 skott, varav flera av hans räddningar var både imponerande och avgörande. Onanas 107 räddningar över hela säsongen är tredje mest i hela Premier League.

United på jakt efter affärschef

Enligt The Athletic ska United vara på jakt efter en “chief business director” som ska ha ansvar över alla områden rörande klubbens aktiviteter som genererar inkomst, som sponsorer och e-handel.

Den nya chefrollen ska rapportera direkt till Omar Berrada, klubbens nya VD som tillträder i sommar.

Sheikh Jassim går till attack

Sedan Sheikh Jassims bud från Qatar föll igenom och Sir Jim Ratcliffe tog över rodret i United har sheikhens bud blivit offer för anklagelser att budet var en bluff. Bland annat har Ratcliffe själv spunnit teorier att sheikhen överhuvudtaget inte existerar. Ratcliffe har även hävdat att det qatariska budet inte kunde producera bevis på finansiering, något som USAs tillsynsmyndighet för värdepapper instämde med.

Men nu får berättelsen en ny vändning. Sheikh Jassim har nu skickat brev till Uniteds juridiskt ansvariga och beklagar sig över “falska och ärekränkande uttalanden”. Det qatariska lägret har även krävt omedelbara rättelser till deras dokument hos USAs tillsynsmyndighet och, som grädde på moset, riktar de nu anklagelser mot Ratcliffe om brott mot sekretessavtal mellan parterna. Enligt Sheikh Jassim bevisade han sin finansiering genom ett garantibrev från QNB (Qatar National Bank), Qatars största bank. Enligt sheikhen ska hans bud, med själva budet och all investering inräknad, vara värt mer än det Sir Jim Ratcliffe budade, något som rört upp ytterligare hos qatarierna.

Sheikh Jassim och hans representanter utforskar nu deras juridiska möjligheter. För att läsa mer finns The Athletics artikel tillgänglig.

Klubbtopparna blir av med sina kreditkort

United stänger nu av företagskorten på kredit för klubbtopparna i ett försök att få klubben att spara in på utgifterna och rätta sig efter Premier Leagues finansiella regelverk PSR (profit and sustainability regulations), som hittills straffat Nottingham Forest och Everton efter nämnda klubbar brutit mot reglerna.

Överspenderande på transfermarknaden och tappade intäkter i och med det tidiga uttåget ur Champions League har resulterat i att United beställt en genomgång över klubbens finansiella situation. Uniteds VD Collette Roche sa i december förra året att klubben behöver vara “försiktiga för att se till att vi följer alla regelverk” och att United behöver vara “disciplinerade” med sitt spenderande.

Naalsund nominerad för månadens spelare

Lisa Naalsund har blivit nominerad som månadens spelare för mars månad. Naalsund hade en imponerande månad, bland annat mot Bristol City där hon noterades för två mål, och 4-1 segern mot Everton där hon fick med sig en assist och var tongivande i Uniteds seger.

Palace-matchen flyttad

Matchen mot Crystal Palace i maj har flyttats. Det skulle blivit en lördagsmatch den fjärde maj, men matchen flyttas nu istället till måndagen därpå, med avspark 21.00 svensk tid. Måndagen är en röd dag i Storbritannien, och de flesta är lediga.