Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Liverpool
Med mål att förstöra Liverpools guldjakt

Baksmällan från i torsdags sitter i. Det kändes väl magstarkt att förlora i de sista skälvande minuterna efter att Fernandes och Mount tryggt bollat runt på mittplan. Men som många redan skrivit, så här ser det ut för Manchester United just nu. Imorgon ska vi då gå ut mot ligaledaren Liverpool. Vinsten i FA-cupen till trots, det känns skakigt på förhand, riktigt skakigt.

Men som sagt, vi vet aldrig vad vi får av United i dessa dagar. Senast fick vi en delvis pånyttfödd Antony, kanske kan han blixtra till och grusa Liverpools chanser till ligaguld. Det vore både oväntat och lite kul. Det som ororar mest är förstås de många skadorna i backlinjen som skulle behöva vara tvärtom liksom, i en övermänsklig form med konkurrens på alla positioner.

Vad som krävs av den sista delen i Premier Leauge för att Ten Hag ska få förtroendet att leda laget nästa år är oklart, men inte kan det vara fortsatt djungel i de sju matcher som återstår

Manchester United

Skadorna i backlinjen tycks bara bli fler. När matchen mot Chelsea var över var det endast Harry Maguire och Willy Kwambwala som var spelbara av samtliga mittbackar. På gårdagens presskonferens förblev det oklart om Varane och Evans kan spela på söndag. Det kan alltså innebära att Maguire och Kwambwala startar och sedan får andra täcka upp, till exempel Sofyan Amrabat.

På mittfältet har vi sett spelare komma tillbaka men Casemiro fick utgå senast och viss tveksamhet råder även där. I min värld ska Mount spela mot Liverpool även om det innebär vissa förändringar i formation. Ändå startar säkert Ten Hag med McTominay vilket minskar Mounts chanser att börja matchen.

Offensivt får vi tänka oss samma trio som senast. Visserligen är Rashford i grunden ett stort hot och Ten Hag hintade om att han vilade senast som en följd av lagets täta matchande. Det är inte omöjligt att han återfinns i elvan till förmån för Antony men jag tycker det vore ett generalfel om vi minns hur det såg ut senast. Undertecknad lackade verkligen ur efter Rashfords joggande. Nej, låt Antony dansa en gång till.

Sedan är det Höjlund. Dansken måste igång igen om avslutet på säsongen ska bli någorlunda. Det gäller i morgon och det gäller i kommande matcher mot lag där United måste föra spelet och lita på sina målgörare.

Möjlig startelva:

Liverpool

Liverpool leder ligan även om de avgjort ett par matcher med visst besvär under senare tid. Det är omöjligt att sia om statutsen i relation till City och Arsenal. Mer säkert är att de lär vara rejält revanshsugna efter förlusten i FA-cupen. Full fart kommer det bli.

Försvarsmässigt saknas Trent Alexander Arnold ännu och på mittfältet saknas sedan tidigare är bland annat Matip, Bajcetic och Alcantra. Däremot ska Wataru Endo troligen vara redo för spel enligt Klopp, så gäller även Andy Robertson.

Bland alla offensiva pjäser som Liverpool förfogar över saknas Djota. Trion Salah, Nunez och Diaz är dock redo att ta sig an Uniteds skadedrabbade försvar.

Liverpool har inte förlorat i ligan sedan mötet med Tottenhan i september förra året. Poängförluster finns såklart, bland annat då United lyckades knipa en poäng på Anfield. Nu är det skarpt läge för fienden om de ska vinna guldet, något United ska se till att hindra.

Möjlig startelva:

Historik

Det finns såklart en lång historia mellan dessa båda lag. Den totala statistiken i Premier Leauge över tid är jämn med knappt övertag för United. På senare tid är det förstås Liverpool som har övertaget med undantag då från FA-cupen senast. Men vi har väl förträngt de horribla storförlusterna 2021 och 2023, eller?

Visste ni att…

 • Mohamed Salah har gjort totalt 208 mål i Liverpooltröjan på 339 försök.
 • Marcus Rashford har gjort sex mål mot Liverpool på 16 matcher.
 • Flera spelare i de båda klubbarna stängdes av efter matchfixning i en match från 1914 då United riskerade att åka ur ligan. Flera av de anklagade spelarna kom sedan att delta i första världskriget.

Matchinformation

Manchester United
Liverpool
Turnering: Premier League, omgång 32
Tid: Söndagen den 7 april 2024, 16.30
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Anthony Taylor
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Lindelöf (muskelskada, maj)
 • Martínez (muskelskada, maj)
 • Malacia (knä, juni)
 • Martial (skadad, april)
 • Shaw (skadad, maj)
Tveksamma:

 • Casemiro (skadad, liten chans)
 • Evans (skadad, liten chans)
 • Varane (skadad, liten chans)
FORM
V28/2NottinghamBFA1-0
F3/3Man CityBPL1-3
V9/3EvertonHPL2-0
V17/3LiverpoolHFA4-3EF
O30/3BrentfordBPL1-1
F4/4ChelseaBPL3-4

Liverpool

Skador och avstängningar:

 • Matip (knä, september)
 • Thiago (lår, sommar)
 • Bajcetic (matchform, inget datum)
 • Alexander-Arnold (knä, mitten april)
 • Alisson (lår, mitten april)
 • Jota (knä, mitten april)
Tveksamma:

 • Endo (skadad, stor chans)
FORM
V7/3Sparta PragBEL5-1
O10/3Man CityHPL1-1
V14/3Sparta PragHEL6-1
F17/3Man UnitedBFA3-4EF
V31/3BrightonHPL2-1
V4/4Sheffield UtdHPL3-1

United mot Liverpool

Totalt:21383-59-71287-284
Hemma:10252-31-19171-104
Premier League:6329-15-1981-84
SENASTE MÖTENA
V2022-08-22HPL2-1
F2023-03-05BPL0-7
O2023-12-17BPL0-0
V2024-03-17HFA4-3EF
SENASTE HEMMAMATCHER
F2021-05-13HPL2-4
F2021-10-24HPL0-5
V2022-08-22HPL2-1
V2024-03-17HFA4-3EF