Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Liverpool 2-2
Ett konststycke som förtjänade att bli matchavgörande

Rivalmötet mellan Manchester United och Liverpool på Old Trafford slutade med delad poäng efter att gästerna kvitterat på straff i slutskedet. Det blev återigen en match som innehöll en vändning för Uniteds del, men även denna gång lyckades man inte nå hela vägen. 

Vi kan egentligen snabbspola hela första halvlek och bara konstatera att det var ett lag på planen då. Liverpool var dominanta och tog inte helt oväntat också ledningen efter tryck mot Uniteds mål.

På det stora hela var det mittfältskampen som förlorades och bortalaget fick stora ytor att spela sig igenom på.

I början av andra halvlek fick United, precis som mot Chelsea, en gratisbiljett in i matchen efter slarv från Liverpool, som Bruno Fernandes kunde utnyttja genom ett vackert långskott. Ett sådant där mål som man knappt hinner uppfatta för att man tittar bort i två sekunder. Själv förstod jag inte vad som hade hänt förrän reprisbilderna började rulla.

Kvitteringsmålet gav United ett momentum och efter att inte ha haft ett enda skott på mål fram till Fernandes utjämning började man ösa på. Rollerna från första halvlek var i någon mån ombytta och ett mål hängde mer i luften för United.

Bruno Fernandes slet i regnet.

Och det kom.

Hyllningarna och lovorden till Kobbie Mainoo kommer bara fortsätta efter det där målet (tänkte någon mer än jag på Federico Macheda mot Aston Villa för ganska exakt femton år sedan?). Han är i min bok bäst för dagen i United, vilket inte hör till ovanligheterna den här säsongen, men att toppa insatsen med ett sådant drömmål är nästan för bra för att vara sant. Allt det här med bakgrund mot att engelsmannen endast är 18 år gammal. Det är löjligt.

Dessvärre fick inte Mainoo sista ordet med sitt konststycke. Aaron Wan-Bissaka fick hjärnsläpp och återigen drar United på sig straff i slutskedet av en match man leder. Det är så fruktansvärt korkat och onödigt. Uppenbarligen lärde man sig ingenting efter haveriet mot Chelsea…

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 6

Varnad. Ficka mota massor av avslut, vilket han naturligtvis är van vid nu. Enhandsräddningen vid ett friläge i början av matchen kändes definierande och gav honom förmodligen en bra boost. Många rutiningrepp och målen är inte mycket att göra åt.

Diogo Dalot: 6

Har bitvis stora bekymmer med Diaz och hans snabbhet, men gör ändå en stabil match med några bra offensiva räder. Aningen oklar positionering vid 0-1-målet.

Willy Kambwala: 7

La inga fingrar emellan och satte in ett par rejäla och vältajmade tacklingar, vilket var uppfriskande att se. Läste spelet bra och såg mer bekväm ut än kollegan Maguire.

Willy Kambwala kastades in i hetluften mot Liverpool och skötte sig mycket bra.

Harry Maguire: 6

Gör på intet sätt någon svag insats, men det sammantagna intrycket är att han inte kändes helt hundraprocentig. Sköter ändå samarbetet med Kambwala bra givet motståndet.

Aaron Wan-Bissaka: 5

1 assist. En på det stora hela stabil insats ute till vänster vänds upp och ner fullständigt när han tappar huvudet och orsakar straff i slutet. Så bottenlöst korkat.

Casemiro: 5,5

Varnad. Blandar och ger något oerhört. Enkla felpassningar och virrigt allmäntillstånd i vissa stunder och dominant i andra. Fick bättre ordning på mittfältet i andra halvlek, som ej existerade i första. Idiotisk tackling i slutskedet som likaväl kunde ha renderat i en utvisning.

Kobbie Mainoo: 8

Utbytt 84′. 1 mål. Det är faktiskt helt orimligt hur du vid 18 års ålder kan uppvisa ett så moget och emellanåt fenomenalt spel mot ett lag som Liverpool. Det finns liksom ingen gräns för hur bra Mainoo kan bli. Just det, målet också. Vad ska man säga? Världsklass.

Ett konststycke signerat Kobbie Mainoo.

Alejandro Garnacho: 6

Utbytt 79′. Hade en boll i nät tidigt men vinkades av för offside. Mest företagsam av de offensiva spelarna men behöver fortsatt vässa sitt beslutsfattande.

Bruno Fernandes: 6

1 mål. En hel del slarv från kaptenens fötter i första halvlek och hade problem med att sätta de avgörande passningarna. Spelade upp sig, likt hela laget, efter målet, som ser enklare ut än vad det nog är att göra.

Marcus Rashford: 5,5

Utbytt 66’. Efter det hopplösa inhoppet mot Chelsea kändes det ganska avlägset att Rashford skulle spela från start idag. Hotade med sin fart men kom inte till många lägen. Inställningen var klart bättre idag men som helhet inte tillräckligt.

Rasmus Höjlund: 5,5

Vi har sett den här typen av insats förr från Höjlund. Mycket slit och inställning men inte mycket uträttat med bollen.

Antony: 5,5

Inbytt 66′. Varnad. Med lite mer tid på planen hade brassen kanske kunnat uträttat mer. Nu blev det mest det gula kortet i slutet vi tar med oss.

Sofyan Amrabat: n/a

Inbytt 79′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mason Mount: n/a

Inbytt 84′. Varnad. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Det var nog många som blev förvånade över att se Rashford i startelvan, med tanke på engelsmannens prestationer på sistone. Det blev varken hackat eller malet med det draget. Kanske borde Antony fått fortsatt förtroende efter insatsen mot Chelsea? Och varför får inte Mount mer speltid? Annars modigt att kasta in Kambwala från start i den här typen av match. Visserligen inte mycket att välja på, men det har ju laborerats med Casemiro som mittback förr, till exempel. Kambwala tackade och tog emot för förtroendet i alla fall.