Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Mysteriet Malacia / Spurs vill köpa floppvärvning / Spelschemat klart

Dagens svep innehåller det vi de facto vet om mysteriet Malacia, Spurs vill köpa en spelare som gjort noll minuter för Manchester United och speldatumen för säsongen 2023/24 står nu helt klara. 

Mysteriet Malacia

Det har knappast undgått någon att Tyrell Malacia inte spelat fotboll denna säsongen för Manchester United. Senaste matchen Malacia var inkluderar i var Nederländernas match mot Kroatien i Juni 2023.

Nu har vi fått delar av förklaringen. I juli undergick Malacia operation på ett knä som han hade problem med större delen av säsongen 2022/23. Denna operation blev inte helt lyckad och i november behövde han opereras igen.

Anledningen till att han inte spelar är att han fortfarande inte är bra i sitt knä och undergår fortfarande rehab. Den första operationen, den han undergick sommaren 2023 utfördes inte av klubbens rekommenderade läkare utan istället önskande Malacia att få åka hem till Nederländerna och där få operation av en läkare han litade på. Något som klubben godkände. Det finns viss oro i klubben att den första rehabperioder efter denna operation inte sköttes korrekt och att det är därför skadan läkt dåligt.

Vi vet dock inget säkert förutom att han har gjort två knäoperationer, den andra beroende av den första och att han fortfarande kör rehab.

Mark Critichley hävdar att Erik ten Hag ser Malacias frånvaro som en stor anledning till att det gått såpass dåligt i år för laget.

Spurs vill köpa Clinton

Spurs tränare Robert Vilahamn har uttryckt en vilja att göra Grace Clintons utlåning till Tottenham permanent genom att köpa loss henne från Manchester United. Den 21-åriga yttern har iår gjort 22 matcher för Spurs vilket har resulterat i fem mål och fyra assist.

Clinton hämtades in till United 2022 från Everton Marc Skinner sade då “hon kommer bidra med innovation, kreativitet och har personligheten som krävs”. Under sin tid i United har hon varit utlånad till Bristol City och nu Spurs. Totalt för United har det blivit noll spelade minuter.

Premier League schema klart

Nu är alla matchdatum för Premier League säsongen 2023/24 fastställda. Matchdatumen i maj blir

Måndag 6 maj: Crystal Palace (B) 21:00

Söndag 12 Maj: Arsenal (H) 17:30

Onsdag 15 maj: Newcastle (H) 21:00

Söndag 19 maj: Brighton (B) 17:00

Förhoppningsvis spelar vi säsongens sista match den 25e maj, detta då det vankas FA-cup final.

Det dyra långfingret

Manchester Citys Kerstin Casparij stängs nu av en match och får böta 1634 pund efter att ha gett Manchester United fansen fingret i den 37e minuten den 23 mars.

Casparij erkänner att hannes beteende var kränkande och respektlöst.