Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Manchester United vinner U18 Premier League North
Biancheris dubbel säkrade ligatiteln!

Manchester Uniteds juniorlag har vunnit U18 Premier League North! Detta står klart sedan laget idag bortabesegrat Wolverhampton Wanderers.

Ligaspelet har varit en enda lång framgångssaga för United. Laget inledde seriespelet med 14 raka segrar och därefter har det inte varit en fråga om United kommer att vinna ligan utan när. Svaret på den frågan blev den 16 april. United säkrar titeln med två matcher kvar att spela.

Vi kan i ligan notera United på den sensationella resultatraden 19-2-1, med målskillnaden 74-24.

Idag bjöd Wolves, fyra i serien, på gott motstånd. United tog en tidig ledning genom Gabriele Biancheri, efter förarbete av Zach Baumann.

Matchen var nu intensiv och åtta minuter efter Uniteds öppningsmål skulle Wolves kvittera. Uniteds svar kommer emellertid bara fyra minuter senare. Återigen skrev Biancheri in sig i målprotokollet. Den här gången efter förarbete av James Scanlon. Unge Scanlon kan redan titulera sig seniorlandslagsspelare (för Gibraltar) och han har haft en fantastisk vår. Idag var han även involverad i förarbetet till 1-0 och i helgen bidrog han med två mål och två assists när United besegrade Stoke.

Med det var målskyttet i matchen över. United kunde hålla nollan i de återstående 67 minuterna och därmed säkrades ligatiteln!

Det är någonstans passande att titeln säkras efter en tuff match. För även om United har varit överlägsna i serien så har många av matcherna varit jämna. Vi har kommit tillbaka från underläge i många matcher och flera av segrarna har kommit efter sena avgöranden. Det här är ett juniorlag som hittar sätt att vinna, även de dagar spelet inte flyter.

Enda smolken i glädjebägaren idag var att målvakten Elyh Harrison tvingades kliva av skadad i slutet av första halvlek.

För Uniteds del är det första gången sedan 2018 som juniorlaget vinner serien.

Att ligasegern nu är säkrad betyder inte att säsongen är över för juniorlaget. Vi jagar nu en liga- och cupdubbel. På tisdag nästa vecka ställs United mot Manchester City i final i U18 Premier League Cup. Den cupen är inte lika prestigefull som FA Youth Cup (där United överraskande åkte ut tidigt, i säsongens enda missräkning), men när det är derby i finalen höjs förstås nivån.

United ska dessutom, som seriesegrare i norr, möta seriesegrarna i söder i en nationell final. Det är inte formellt klart att det blir Chelsea, men det ska till en extrem kollaps för att de ska tappa sin ledning.

Detaljer för finalen får vi återkomma till. Vad som (i praktiken) redan nu är klart är att spel i nästa säsongs Uefa Youth League kommer att stå på spel. (Det finns två sätt för de engelska lagen att nå den turneringen, antingen genom att seniorlaget går till Champions League eller om laget själva blir nationella mästare.)

Vad som återstår nu är att gratulera akademichef Nick Cox, tränare Adam Lawrence och alla spelare till en utmärkt genomförd ligasäsong!

United har som sagt tagit hem detta som ett lag. Några spelare vill jag ändå lyfta. Dagens tvåmålsskytt Biancheri toppar den interna skytteligan i ligaspelet. Också nämnde Scanlon har spelat en stor roll under säsongen. Ethan Wheatley, Ethan Williams och unge Bendito Mantato är andra som har stora offensiva bidrag under säsongen.

Tomm Myles har vaktat buren i de allra flesta matcherna under säsongen, även om Harrison är högre rankad internt (Harrison har istället spelat mycket i U21). Mittbackarna Louis Jackson och Jack Kingdon har stått för utmärkta säsonger och vänsterback Harry Amass är en annan att framhålla. Lagkapten Finley McAllister tycker jag också ska nämnas.

Toppbilden är en arkivbild. Vi har tyvärr inte tillgång till några bilder från dagens match.