Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ratcliffe träffade Starmer / United ställer in galan – igen

Veckans första svep går bakom kulisserna. Sir Jim Ratcliffe var på plats mot Arsenal med en riktig bjässe som inbjuden gäst. Utöver det har United valt att ställa in sin prisceremoni – igen.

Starmer besökte Old Trafford – i möte med Ratcliffe

Old Trafford hade besök av inte bara Sir Jim Ratcliffe och resten av INEOS-gänget, utan även Storbritanniens oppositionsledare Keir Starmer som var där som inbjuden gäst av Manchesters borgmästare Andy Burnham.

Starmer, Arsenalsupportern som mycket väl kan bli Storbritanniens nästa premiärminister, har enligt James Ducker haft möte med Ratcliffe om planerna att bygga en ny arena, något som Ratcliffe döpt ”Wembley of the North”. Även borgmästare Burnham närvarade.

Mötet var ett försök att lobba för offentliga medel för att bygga arenan, som även enligt planerna ska innefatta ett stort sportkomplex. Borgmästare Burnham har tidigare sagt att arenan kan få en större påverkan på Manchester än bygget av OS-arenan hade i London och att offentliga medel bör användas för det potentiellt största ”regenerationsprojektet i norra Englands historia”.

Mötet med Starmer och Burnham visar entydigt att Ratcliffes planer är högst konkreta och att INEOS redan börjat nysta i vad som skulle krävas för ett nybygge.

United ställer in gala – andra gången på 3 säsonger

United har beslutat att ställa in den traditionella prismiddagen som hålls efter varje Premier League-säsong, där spelarutmärkelserna för säsongen delas ut. Den officiella förklaringen är att man inte vill ha några distraktioner inför FA Cup-finalen mot Manchester city den 25 maj, men det är föga troligt att Uniteds horribla form inte har haft någon inverkan på beslutet.

Middagen, som skulle ägt rum 20 maj, sker efter varje säsong och utöver spelartrupperna på både herr och damsidan närvarar också personal inom klubben, styrelsemedlemmar och sponsorer. Priserna kommer fortfarande delas ut, men utan någon ceremoni.

Det är inte första gången detta sker. Efter säsongen 2021-22 där Rangnicks period i klubben var allt annat än framgångsrik valde man även då att ställa in.