Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hag: fansen backar mig / Alla desperata att spela / McKenna på radarn

Denna onsdag kommer nyheter från Ten Hags presskonferens del 2. Där gjorde han klart att de skadade spelarna är desperata att spela, tvärtom mot vad Rooney insinuerat. Han betonade också att han och laget känner fansens stöd och att han personligen räknar med en fortsättning i klubben.

Därutöver hör vi att Kieran McKenna ska vara intressant för de nya ägarna om Ten Hag lämnar. 

Ten Hag: fansen backar mig

Ten Hag var noga med att han och laget kommer att tacka fansen för allt stöd under säsongen efter matchen ikväll. Han menade också att han känner att fansen är bakom honom och laget både hemma och borta, men även när han stöter på folk på stan. “Alla är positiva när jag möter dem, det är kanske av artighet men det känns inte så”.

Han fortsatte med att laget kämpar och möter problem tillsammans och att förståelsen från fansen är stor denna säsong när skadorna varit så många. “De förstår den pågående förändringen i klubben och de många problem vi haft”.

Att det skulle kunna vara Ten Hag sista match på Old Trafford ville han inte låtsas om, han uttalade sig snarast om att han räknar med att bli klar och fortsätta processen.

Alla desperata att spela

Ten Hag fick svara på Wayne Rooneys uttalanden om att vissa spelare är ovilliga att komma tillbaka i spel under säsongen, på grund av en ovilja att spela under Ten Hag och/eller på grund av stundande EM. Ten Hag slog tillbaka detta ganska omgående utan att gå i polemik mot Rooney. Han redogjorde för att samtliga är desperata att komma tillbaka till elvan, Martínez, Fernandes, Varane, Rashford och Lindelöf togs upp som exempel.

Igår hörde vi Ten Hag säga till journalister vid Carrington att Lisandro Martínez är redo för speltid redan nu men att han behöver matchas långsamt. Han lär inte starta men vara redo för ett inhopp ikväll. Läs mer här.

Under presskonferensen senare betonade Ten Hag betydelsen av att få tillbaka Martínez: “när Licha är frisk är han en krigare, en ledare på planen och vi behöver honom”. Vi fick också veta att Rashford varit på gång innan det blev ett visst bakslag i träning senast.

 

McKenna på radarn

Kieran McKenna som tagit tillbaka den anrika klubben Ipswich Town till finrummet och som fanns med i Ole Gunnar Solskjaers ledarstab sägs vara ute intressant för Uniteds nya ägare. Enligt uppgifter från The Guardian ska kontakt ha tagits. Vad som ligger i dessa rykten låter vi vara osagt.

Även Brentford och Brighton sägs vara intresserade av McKenna. Ipswich sägs dock också vara mycket angelägna om att behålla 37-årige McKenna.

Deadline sommarfönster

Premier Leauge har bekräftat att sommarens transferfönster stänger fredag den 30 augusti kl 23.00 engelsk tid.