Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Manchester United Player of the Year 2023/24
Ethan Wheatley och Elyh Harrison bäst i ungdomslagen

Anfallaren Ethan Wheatley och målvakten Elyh Harrison har prisats som säsongens bästa ungdomsspelare i Manchester United. De båda spelarna fick ta emot priserna på Old Trafford inför gårdagens match mot Newcastle.

Wheatley får det prestigefulla priset Jimmy Murphy Young Player of the Year Award, som årets unga spelare i United. Harrison prisas som årets reservlagsspelare i klubben och får ta emot Denzil Haroun Reserve Team Player of the Year.

De båda spelarna var bärande när Uniteds juniorer besegrade Manchester City i finalen av U18 Premier League Cup och Chelsea i den nationella finalen i U18 Premier League.

Wheatley blev tidigare i våras Uniteds 250:e egna produkt att debutera i a-laget. Han har under säsongen utvecklats enormt. Givet hans form under våren är det ingen överraskning att han kammar hem priset, som tidigare har vunnits av spelare som Norman Whiteside, Mark Hughes, Ryan Giggs, Paul Scholes och Marcus Rashford. Förra året gick det till Kobbie Mainoo och året dessförinnan till Alejandro Garnacho.

I ungdomslagen har Wheatley den här säsongen bidragit med 23 mål och 4 assists på 32 matcher (24 från start). I finalvinsterna mot City och Chelsea stod han för tre av Uniteds fyra mål. Wheatley har dessutom hunnit göra tre inhopp i a-laget.

Uniteds akademichef Nick Cox kommenterar:

Ethan förtjänar verkligen det här priset, efter att ha representerat klubben till den högsta standarden i sex olika turneringar under säsongen. Han har utmärkt sig vad han än har tagit sig, både på planen där han gjorde imponerande 23 mål, och utanför planen, inom hans personliga utvecklingsprogram och starka akademiska resultat.

Ethan har kontinuerligt utvecklat sig under säsongen, med hängivenhet till hans träningsprogram, där han byggt på varje prestation och blivit starkare och starkare genom hårt arbete och ihärdighet. Han har gjort stora framsteg, vilket uppmärksammades förra månaden då Ethan gjorde sin a-lagsdebut och blev den 250:e akademispelaren att spela för Manchester United.

Vårt U18-lag har haft en fantastisk säsong. Att vinna den nationella titeln efter att ha säkrat Premier League North Division och Premier League Cup är en enastående prestation, så att välja bara en spelare att vinna det här priset var verkligen utmanande. Vi har sett en fantastisk mängd individuell utveckling över hela gruppen, vilket är ett bevis på Adam Lawrences, Colin Littles och resten av ledarna i Professional Development Phase.

Målvakten Harrison har ännu inte varit involverad i a-lagets matchtrupp i någon officiell match, men han satt på bänken i ett par träningsmatcher förra sommaren. Han har även figurerat som tredjemålvakt vid något tillfälle. Den här säsongen har han primärt spelat i Uniteds U21 men det har även blivit ett gäng matcher i juniorlaget.

När United besegrade City i finalen av U18 Premier League Cup visade Harrison prov på enastående målvaktsspel, med flera avgörande räddningar.

Harrison blir andra målvakt, efter Kevin Pilkington (1995), att prisas som årets reservlagsspelare i United. Förra året prisades Dan Gore och tidigare vinnare inkluderar Nicky Butt, John O’Shea och Darren Fletcher.

Uniteds akademichef Nick Cox kommenterar:

Elyh har agerat briljant under hela säsongen, konsekvent presterat för U18, U21 och ofta tränat med a-laget.

Mixen av erfarenheter kommer att vara honom till stor nytta när han fortsätter sin utveckling som en riktigt spännande ung målvakt. Att vinna detta prestigefyllda pris vid endast 18 års ålder är verkligen imponerande och visar hur mogen Elyh är.

Hans utveckling hedrar både Tommy Lee, huvudmålvaktstränare, och Kevin Wolfe, målvaktstränare, som har jobbat väldigt nära med Elyh.

Vi gratulerar Elyh Harrison och Ethan Wheatley till priserna!