Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Liten chans för Shaw inför cupfinalen / VAR kan ryka / Barcelona intresserade av Toone

Dagens Unitedsvep kommer med de bästa från Erik ten Hags presskonferens som kom till oss denna torsdag. Vi kan även rapportera att Premier League klubbar ska rösta om att ta bort VAR inför nästa säsong. I övrigt så håller Barcelona koll på Ella Toone.

Ten Hags presskonferens

Torsdagar brukar inte vara dagen för presskonferenser men idag så fick vi Ten Hags pressträff inför säsongens sista ligaomgång, innan förberedelserna inför FA-cup finalen sätter igång på riktigt. Här hittar ni de mest intressanta citaten.

Om truppens återhämtning

Vi arbetar för att få tillbaka spelare. Vi såg igår, Licha Martinez, han hade ett bra pass nu också. Det fanns också andra på planen som Rapha Varane och Victor Lindelof, de återvände på träningsplanen.

Om tillgängligheten på Maguire och Shaw

För England kan jag inte säga, det är inte upp till mig. Men inför cupfinalen jobbar vi på det. Jag tror Harry Maguire, jag tror att det är en rimlig chans att han kommer att vara tillgänglig. Vi planerar för honom. Luke är mer komplicerad, i detta ögonblick, låt oss säga att det är en mindre chans att han kommer att klara det. Men det finns fortfarande en mycket liten, minskad chans.

Om Amad och Amrabat

Deras utveckling över säsongen är mycket bra från båda och nu förtjänade de sin chans, de tog sin chans och det är ett lyxproblem [med laguttagningen], vilket är bra. Det är vad jag behöver, vad jag har väntat på så länge. Egentligen, vad jag väntade på hela säsongen, ett sådant lyxproblem.

Om VAR-omröstningen

Jag tror inte att det finns en väg tillbaka utan VAR i fotboll. I princip gör det fotbollen mer rättvis, men det finns vissa problem. Jag tror att vi måste hitta lösningar på de problemen, så vi måste göra förbättringar.

Om fokuset inför sista matcherna

Jag tittar på de två matcherna. Det är viktigt. Och andra frågor kommer bara att distrahera oss. Vi vet vad vi bygger på, och vi måste fortsätta den här processen. Samtidigt måste vi vinna matcher och vi har två mycket viktiga matcher, så allt fokus från mig, från laget måste ligga på de två matcherna.

Om Brighton

Det är en typisk spelstil, Brighton, jag beundrar den. Sättet de närmar sig spelet är en riktig utmaning. Vi ser verkligen fram emot det. Men det är upp till oss att få till rätt plan, att få rätt genomförande, att förbereda laget på bästa sätt vi kan, och sedan handlar det om spelarna att vinna.

VAR kan ryka

Premier League klubbar kommer att rösta kring ett framförande från Wolves att helt ta bort VAR-systemet från ligan inför nästa säsong. Röstningen kommer att ta plats under klubbarnas årliga möte den 6:e juni i Harrogate.

VAR har använts i den engelska högstaligan sedan 2019 men en lång rad kontroversiella och felaktiga beslut under det senaste året har lett till misstro från många klubbar och supportrar kring integreteten över hur systemet används.

Barcelona intresserade av Toone

Spanska mästarna FC Barcelona har fått upp ögonen för Manchester Uniteds Ella Toone, det rapporterar Daily Mail. Barcelona, som redan har en rad engelska spelare i sina led, har fortfarande inte lagt fram något konkret bud för 24-årige Toone.

Ella Toone har fortfarande två år kvar på sitt nuvarande kontrakt med United och Barcelona skulle därför behöva slanta upp rejält för att värva stjärnanfallaren.

Mongoliet till Manchester, på cykel

Ochirvaani Batbold, en Unitedsupporter från Mongoliet, har stått för en mäktig bedrift genom att ta sig hela vägen från sitt hemland i Asien till Manchester, på en cykel. Allt detta för att besöka Old Trafford för första gången i livet.

Ochirvaani påbörjade den kolossala resan i maj förra året och när han äntligen anlände i Manchester och Old Trafford så fick han överraskningen att få träffa sin största idol, Wayne Rooney. Ni kan se ett klipp från Ochirvaanis mäktiga cykeltur samt träffen med Rooney nedan-