Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
McKenna aktuell? / Brunos kärlekshyllning / Fernández till Benfica

Fredagens nyhetssvep innehåller såklart rykten om tränare till United om Ten Hag skulle lämna efter helgen. Det kommer något nytt varje dag.

I övrigt kan vi rapportera om några nyheter på ungdomssidan såsom att Alvaro Fernández skrivit på för Benfica medan James Scanlon skrivit proffskontrakt. Därutöver lästips när Bruno Fernandes uttrycker sin kärlek till den röda tröjan.

McKenna aktuell?

Kieran McKenna som tidigare ingått i Ole Gunnar Solskjaers stab har setts som potentiell ersättare om Ten Hag skulle lämna efter helgen. Nu rapporterar SkySports att United varit i kontakter med McKennas representanter. Det verkar finnas stort intresse för McKenna som tagit tillbaka Ipswich till finrummet. De senaste dagarna har han främst kopplats ihop med Chelsea, men nu kommer alltså nya rykten om United.

Rob Dawson på ESPN skriver också om att United utvärderar McKenna som en huvudkandidat till att efterträda Ten Hag. Men några besked om Ten Hags framtid väntas inte förrän efter morgondagens FA-cupfinal.

 

Brunos kärlekshyllning

Många satte andan i halsen när de såg Bruno Fernandes posta en tweet med rubriken Dear United. Flera trodde att det var en hejdå-post. Men posten är snarare en kärlekshyllning till United och klubbens fans och en historia om hans ankomst till klubben och tankar inför helgens final. Lästips alltså!

 

Fler tränare i blickfånget

Vi har sedan en tid tillbaka hört rykten om ett antal tränare som kan ersätta Ten Hag. Förutom Kieran McKenna som tagits upp ovan har också Tomas Tuchel pekats ut som en av de heta kandidaterna. Enligt bland annat The Guardian ser Manchester United honom som en mycket intressant kandidat.

Tuchel själv sägs vara väldigt intresserad av en återkomst till Premier Leauge och han verkar gilla utmaningar. Han sägs ha rätt profil för de nya ägarna och rätt temperament att hantera problem som vi sett mycket av i United de senaste åren.

Andra som nämns i samband med United nästa säsong är Pochettino och Brentfords Thomas Frank. Det är inte så konstigt att det spekuleras, särskilt inte om “stora” lediga tränare. Det återstår nog att se vad som ligger i alla dessa rykten.

Fernández till Benfica

Vänsterbacken och löftet Álvaro Fernández ingår inte i Uniteds framtida planer, åtminstone inte på kort sikt. Han har signerat ett kontrakt med Benfica för de kommande fem åren. United kommer att ha en återköpsklausul och sägs få ungefär sex miljoner euro för den spanske försvararen.

Scanlon skriver proffskontrakt

Unge James Scanlon är en av dem som gjort det mycket bra i succélaget U18. Scanlon är från Gibraltar och spelar som offensiv mittfältare och har även representerat Gibraltars landslag. Nu skriver han på för Manchester United. Vi har sett honom delta i seniorträning men han har ännu inte gjort debut på den nivån.

McNeill på väg bort

Anfallaren Charlie NcNeill som gjort det bra i U18 har inte fått riktigt den utveckling som vissa andra inom akademin. Han förväntas enligt rapporter försvinna till en annan klubb, troligen någon av klubbarna i Championship. McNeill har varit utlånad till Stevenage under säsongen och dessförinnan Newport County.

Lopetegui klar för West Ham

Julen Lopetegui har nu presenteras som West Hams nya tränare efter David Moyses. Lopetegui kommer närmast från Wolverhampton där han gjort det bra. Tidigare har vi sett honom i både Real Madrid och Sevilla. Moyses har varit i West Ham sedan 2017.

Res med oss till Manchester!