Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Alvaro Fernandez lämnar permanent

Sommarens första spelarövergång är bekräftad. Alvaro Fernandez lämnar Manchester United och skriver på permanent för Benfica. Vänsterbacken har varit utlånad till Benfica under andra halvan av säsongen.

Enligt flera källor ska det handla om ett femårskontrakt. Köpoptionen ska ligga på sex miljoner pund, med inbakad återköpsklausul, vidareförsäljningsklausul och rätten att matcha framtida bud.

Fernandez (som verkar ha börjat gå efter sitt andra efternamn Carreras?) spenderade första halvan av säsongen på lån till spanska Grenada, där det började dugligt men där speltiden mattades av vid årsskiftet. Facundo Pellistri gick istället till samma adress, och Fernandez flyttade västerut till Lissabon och Benfica.

Där har det gått bättre. I slutet av säsongen har han startat nästan varje match för Benfica, som till sist slutade tvåa i ligan, och gjorde dessutom mål i ligaspelet mot Farense.

Fernandez kom som 17-åring till Uniteds akademi från Real Madrid. Han blev genast regelbunden i U23-laget, där han spenderade två säsonger. I sin andra säsong med ungdomslaget vann han pris som årets reservspelare. Samma säsong blev han för första gången aktuell i A-lagsammanhang, då han satt på bänken mot Chelsea och Brighton våren 2022.

Förra säsongen var Fernandez utlånad till Preston North End i Championship. Succén fortsatte för spanjoren, som blev given på Prestons vänsterkant och fick utmärkelsen “årets unga spelare”. Någon chans i Uniteds A-lag blev det aldrig, vare sig i ligaspel, cupspel eller Europaspel. Fernandez var på bänken en gång den här säsongen; mot Nottingham Forest, annars är det närmaste vi kom att se Fernandez i United hans matcher under försäsongen.

Vi önskar Alvaro all lycka till i sin nya klubb!