Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Hälsning från Shaw / Wheatley bäste målskytt / McKenna förlänger med Ipswich

Tisdagens nyhetssvep kommer med lite av varje. Såklart inkluderar vi lite mer nyheter om potentiella tränare. Därutöver några nyheter om kommande säsong och en hälsning från Luke Shaw. 

McKenna förlänger med Ipswich?

Enligt David Ornstein och The Athletic kommer Kieran McKenna förlänga med Ipswich. 38-åringen har nämnts i samband med både Chelsea och Brighton men framför allt har han under de senaste dagarna sagts vara högaktuell för Manchester United. Så blir det sannolikt inte enligt nya uppgifter.

 

De Zerbi frågas ut

The Guardian kom igår med uppgifter om att Robert De Zerbi har frågats ut genom direkt kontakt som Uniteds kommande manager och att Ten Hag troligen kommer att få sparken. Vi får lite nya vibbar varje dag så alla uppgifter bör nog tas med en nypa salt. De Zerbi som lämnat Brighton ses som en tränare i rätt stil för ett bollhållande lag.

Europa League och Community Shield till hösten

Efter segern i FA-cupen vet vi att Manchester United går in i nästa säsongs Europa Leauge. United kommer även att få spela Community Shield, det vill säga matchen mellan vinnarna i FA-cupen och vinnarna i Premier Leauge, Manchester City. Det blir alltså en repris på FA-cupfinalen lördagen den 10 augusti.

Wheatley bäste målskytt

Succén för Ethan Wheatley fortsätter denna säsong.  Han blev bäste målskytt för England U18 när de tog hem U18 Tri-Nations Trophy. I sista matchen hämtade laget upp ett underläge mot Marocko och kunde till slut vinna med 2-1. Tidigare under veckan slog laget Irland.

Wheatley gjorde totalt tre mål på fem matcher i turneringen som pågått under säsongen.

Le Tissier till landslaget

Maya le Tissier har kallats in till det engelska landslaget inför EM-kvalet mot Frankrike. Hon ersätter Niamh Charles som förblir i Chelsea med en skada. Dubbelmöte med Frankrike väntar i gruppen (första matchen på fredag) där också Sverige återfinns. Dubbelmöte även mellan Sverige och Irland.

Hälsning från Shaw

Luke Shaw som varit frånvarande stora delar av säsongen har sänt ut en hälsning till alla fans på Instagram. Han betonar att en eventuell ifrågasatt lojalitet är helt taget ur luften och menar att han gör allt för att kunna komma tillbaka i spel för United och Englands landslag.

Shaw uttrycker glädje och tacksamhet för det stöd han och klubben fått trots en jobbig säsong.

Fletcher och Amass spelade i EM

Efter succén för U18 representerar just nu Jack Fletcher och Harry Amass Englan U17 i EM. De spelar gruppspel mot hårt motstånd och båda deltog igår i vinsten mot Spanien med 3-1. Laget har gått igenom gruppspelet med två vinster och en förlust och nu väntar slutspel.

Finalen i turneringen spelas söndagen 5 juni om England lyckas ta sig dit. I kvartsfinal väntar Italien.

Yalcouye har blickarna på sig

IFK Göteborgs 18-årige Malic Yalcouye är i blickfånget hos United enligt uppgifter. Det ska finnas fler intressenter för den lovande  mittfältaren från Mali. Han har kontrakt med göteborgsklubben till 2028 men är nu alltså i blickfånget hos flera storklubbar. IFK sägs vilja ha minst 8,5 miljoner euro för Yalcouye.

 

Res med oss till Manchester!