Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Unitedsvepet
Mary Earps skadad / Damernas landskamper

Dagens svep domineras av damernas EM-kval, där det gått dåligt för Uniteds damer, bland annat pågrund av Sverige. 

Damerna har spelat landskamp

Gemma Evans och Hayley Ladd spelade under gårdagen EM-kval och startade för sitt Wales i en 1-1 match mot Ukraina, Mayzee Davies och Olivia Francis startade båda på bänken. Ukraina tog ledningen tidigt efter ett mål av Veronika Andrukhiv i den tredje minuten. Wales kvittering kom i den 64e minuten efter ett mål av Green.

Aoife Mannion blev igår inbytt för sitt Irland i en match mot stora, mäktiga, Sverige när vikingarna från norr återigen intog de brittiska öarna. Matchen slutade 0-3 till Sverige och målen gjordes av Rytting Kaneryd gånger två och Rolfö.

Irland som tidigare varit känt för sitt lågt ställda och kompakta försvarsspel gick ut offensivt och pressade högt, detta öppnade upp ytor som Sverige enkelt utnyttjade. Segern är Sveriges första i EM-kvalet (efter kryss mot England och förlust mot Frankrike) där två direktplatser till mästerskapet i Schweiz ligger i potten.

Returmötet mot Irland kommer att spelas på tisdag på Friends (för visst heter den inte jordgubben ännu?) arena. Därefter bär det ner till Frankrike den 12  juli. För att sedan fyra dagar senare avsluta EM-kvalet i Sveriges egentliga huvudstad, Göteborg, där man möter England den 16 juli, i den blåvita borgen Gamla Ullevi.

På tal om England så kan vi meddela att både Ella Toone och Mary Earps startade för sitt England i EM-kval matchen mot Frankrike, en match som slutade 1-2 till fransmännen. Ett resultat som främst gynnande svenskorna i deras jakt på en direktplats till EM 2025. Earps gick av tidigt skadad (se nedan), England enda mål gjordes av Beth Mead.

 

 

Earps skadad

Det dröjde endast sju minuter in i Englands EM-kval match mot Frankrike innan Mary Earps gick av skadad, matchen som även var Earps femtionde match för landslaget, en bedrift endast nio spelare kvinnor lyckats med innan.

Det är fortsatt oklart vad för skada det var som Earps drog på sig, men av allt att döma gick hon in i matchen med skadan då hon gick ner för behandling på planen efter endast en spelad minut. Av allt att kände hon smärta i höften, särskilt när hon behövde använda sig av sina fötter i passningsspel.

Vi lär få uppdateringar under helgen hur illa Earps skada faktiskt är.

Sarina Wiegman uttalade sig under gårdagens kväll med att hon inte visste hur illa skadan var och att vi får invänta en bedömning av läkarna.