Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Goda EM chanser för Shaw / Inget OS för Garnacho / Månadens mål

Dagens Unitedsvep kommer med landslagsstatusen på Luke Shaw och Alejandro Garnacho inför sommarens olika turneringar. Vi kan även rapportera att Kobbie Mainoo vunnit månadens mål efter det där magiska ögonblicket på Wembley.

Goda EM chanser för Shaw

Trots att han missat den stora majoriteten av klubbsäsongen 2023/24 så har Luke Shaw goda chanser att ta sig med i Gareth Southgates EM-trupp till sommarens turnering i Tyskland.

Shaw har inte spelat sedan februari på grund av en muskelskada och har enligt Southgate gått från ett “långskott” till att ha goda chanser att följa med ner till Tyskland. Shaw kom med i den preliminära truppen för mästerskapet men ser ut att missa bägge uppvärmningsmatcherna mot Bosnien-Hercegovina och Island.

Shaw tränar fortfarande indiviuellt men Southgate verkar fortfarande väldigt nöjd med vänsterbackens framsteg inför turneringen.

Inget OS för Garnacho

Det blir inget framträdande för Alejandro Garnacho i sommarens Olymiska Spel, detta då Manchester United har blockat spelaren från deltagande.

Alejandro Garnacho kommer redan att finnas med i Argentinas trupp för Copa America och spel även i OS skulle betyda att Garnacho riskerar att missa början av klubbsäsongen med United.

Månadens mål

Uppspelet, assisten, avslutet.

Kobbie Mainoos mål i FA-cup finalen mot Manchester city har tagit priset som månadens mål i maj.

UEFA tillåter systerklubbar att delta

Manchester United har fått grönt ljus för deltagande i Europa League tillsammans med Ineos-ägda OGC Nice, som också kvalificerat sig till nästa säsongs Europa League.

Klubbarna har dock meddelats att nästa säsong ses som en övergångsperiod och att det inte kommer att ges lika mycket spelrum i deltagande-reglerna under kommande säsonger.

Res med oss till Manchester!