Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Southgate-ryktet kvarstår / Mainoo startar mot Island / Swapdeal med Juventus

Fredagens sena nyhetssvep kommer med uppgifter om att Gareth Southgate fortfarande övervägs av United inför nästa säsong. Ryktet om den engelska förbundskaptenen har alltså inte lagt sig. I övrigt också rykten om en swapdeal med Juventus om Mason Greenwood hamnar i Turinklubben. 

 

Southgate-ryktet kvarstår

Vi har hört om ett flertal potentiella tränare på INEOS lista. Inför FA-cupfinalen var det mest mycket prat om Kieran McKenna som dock stannar i Ipswich. Även Tomas Tuchel verkar ha svalnat. Brentfords Thomas Frank kvar som ett intressant namn. Men det namn som fortfarande tycks vara hetast ett diskutera är  enligt uppgifter från Independent Englands förbundskapten Gareth Southgate. Uppgifterna säger att Southgate inte vill diskutera något om sin framtid förrän efter EM.

Inga tydliga beslut om Erik ten Hags framtid ännu alltså, om det nu inte bara är så att han sitter säkert och att klubben väljer att hålla inne med det beskedet.

 

Swapdeal med Greenwood?

Juventus är intresserade av Mason Greenwood men har svårt att matcha United prislapp som uppges vara mellan 35-40 miljoner pund. En lösning på det problemet tas upp av Gazetta dello sport och det är att United kan erbjudas det unga löftet Samuel Iling-Junior som också spelar i Englands u-landslag.

Även Federico Chiesa sägs vara ett alternativ. Italienerna kan överväga en klubb som United menar Gazetta dello sport. Dock är flera andra klubbar intresserade av den offensive ytterns namnteckning.

 

Mainoo startar mot Island

Kobbie Mainoo finns i Englands startelva som alldeles strax går ut mot Island i en träningsmatch. Matchen är den sista innan det bär av till EM.

Även Scott McTominay (träningsmatch mot Finland) och Sofyan Amrabat (VM-kval mot Zambia) är i aktuella för spel ikväll.

VAR blir kvar

Premier Leauge-klubbarnas omröstning om VAR inför nästa säsong blev ingen spännande tillställning. Efter att Wolverhampton initierat en omröstning i syfte att få bort VAR valde samtliga andra klubbar att stå bakom systemet. Däremot så tycks alla vara överens om att det finns förbättringspotential och att beslut behöver bli både snabbare och mer konsekventa.