Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask om Brandon Williams
Han visade potential och hjärta, men kvaliteten var inte tillräcklig

Brandon Williams slog igenom i Manchester United för några år sedan men har sedan dess inte fått snurr på karriären. Med 51 matcher i bagaget står det nu klart att 23-åringen lämnat klubben. Här går vi igenom våra tankar om Williams tid i United. 

Brandon Williams kontrakt med Manchester United kommer inte att förlängas, därmed har ytterbacken gjort sitt i klubben. Dina tankar om beskedet?

Mikael Österdahl: Det var förstås väntat. Han har ju inte varit aktuell för spel i United på flera säsonger.

Peter A Lilja: Splittrat, han har inte gjort någon väsen av sig under senare år och nästan fallit i glömska samtidigt som det saknas alternativ på positionen.

Elias Hallström: Ganska obrydd. I och med att han har varit utlånad och inte heller gjort något större avtryck på flera år så blir det inte någon större reaktion.

David Grgic Levin: Att det var en tidsfråga. Inte många fler tankar om jag ska vara ärlig. Williams har ju blivit lite av en fotnot i fotbollsminnet och när han inte ens tog en tröja under försäsongen visste man att det var finito.

Är det rätt att United och Williams går skilda vägar, eller tror det fanns mer att hämta hos 23-åringen?

Mikael Österdahl: Han hade försvunnit långt tidigare om han inte hade fått ett alldeles för välbetalt kontrakt alldeles för tidigt. Efter den fina debutsäsongen är det inte mycket som har fungerat.

Peter A Lilja: Svårt att säga. Jag tycker han visade klar potential under en period men sedan fick han i princip aldrig spela. Om han fått några fler chanser så hade en utvärdering varit mer straight forward.

Elias Hallström: Skulle säkert kunnat varit en bra truppspelare, och så klart ett plus att han är fostrad i klubben, men jag tror ändå inte det hade blivit någon större utveckling i United. Helt enkelt inte tillräckligt bra.

David Grgic Levin: Absolut. Williams kan nog göra gott i flera klubbar, men inte i Manchester United.

Williams är född i Manchester och spenderade hela sin ungdomstid i Uniteds akademi innan han slog sig in i a-laget hösten 2019. Den här säsongen var han utlånad till succélaget Ipswich Town men gjorde där bara 15 ligamatcher. Har Williams levt upp till förväntningarna du haft på honom under tiden i United?

Mikael Österdahl: Det var nog inte många som föreställdes sig att Williams skulle spela 51 matcher för United. I den meningen har han överträffat alla förväntningar. Ser vi till förväntningarna jag hade efter säsongen 2020/21 har han emellertid inte alls levt upp till dem.

Peter A Lilja: Förväntningarna på samtliga spelare i United är höga och det går såklart inte att säga att han levt upp till förväntningarna. MEN, han han fick aldrig chansen av Ten Hag i början av förra säsongen trots få alternativ på vänsterbackspositionen.

Elias Hallström: Alltså, det är alltid svårt att veta med ungdomsspelare som kommer från de egna leden, men jag tycker nog ändå att han levt upp till vad man förväntade sig. Om man ska slå sig in på allvar i a-laget krävs något alldeles extra, men det har dessvärre inte Williams.

David Grgic Levin: Jag var nog inte ensam med att tycka att Williams verkade vara ett namn för framtiden när han slog igenom som tonåring. Absolut inte någon superstjärna, men en habil truppspelare trodde jag det skulle bli. Med tiden har det visat sig att han inte håller måttet, helt enkelt. Ingen skam i det.

Vilket är ditt bästa minne med Williams i United?

Mikael Österdahl: Har väl inget specifikt minne att plocka fram, men minns hur han rusade fram längs kanten på juniorlaget med en alldeles underbar energi. Det var verkligen helhjärtat i varenda situation.

Peter A Lilja: Har för mig han var rejält pigg i några matcher i Europa Leauge, kan det ha varit 2020 då han absolut aspirerade på att ta konkurrera med Luke Shaw på allvar.

Elias Hallström: Alltså, har inget så där på volley. Men sammantaget hans rivighet och inställning när han spelade. Väldigt orädd och uppoffrande spelstil, vilket kunde vara till stor nytta när han höll sig på rätt sida gränsen. Om det tippade över blev det mer av en belastning istället.

David Grgic Levin: Försökte verkligen på den här, men kommer upp helt tomhänt. Vänsterbackar är väl inte alltid de mest minnesvärda heller.

Kommer du att sakna Williams?

Mikael Österdahl: Nej, det kan jag inte påstå.

Peter A Lilja: Nej

Elias Hallström: Det är så klart alltid fint med spelare som är födda och uppvuxna i staden och klubben, men kvaliteten är till syvende och sist alltid avgörande. Williams var som tidigare nömnt aldrig tillräckligt bra, och då blir saknaden inte särskilt stor.

David Grgic Levin: Det var typ fem säsonger sedan han var aktuell för A-laget. Så nej, inte överhuvudtaget.