Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågelåda säsongen 2023/24: Del 3
Har förståelse för vilket beslut som än tas om Ten Hags framtid

Den tredje och avslutande delen av vår summerande frågelåda för säsongen 2023/24 är här. I detta batteri av frågor går vi igenom tränarna, lagen och kikar lite på önskemål inför nästa säsong. 

Hur ser du på Erik ten Hags andra säsong i United?

Axel Klöfwer: Ingen gillar ursäkter men det är omöjligt för en tränare att prestera med så många skador i en trupp. Sedan så var han väldigt långt från perfekt och överlag så är han självklart underkänd. Jag hoppas dock att Ineos inte gör någonting riktigt dumt i att sparka tränaren som tagit två trofeer på två år.

Philip Gustavsson: Otroligt undermålig. En total besvikelse efter den föregående säsongen, då vi verkade röra oss i rätt riktning.

Peter A Lilja: Det måste ju bli underkänd alldeles oavsett sammanhanget. Med det sagt blir det nog inte bättre att sparka honom.

David Grgic Levin: Svårt att få den här frågan efter en cupfinal som hette duga. Korttidsminnet är fotbollens sångmö, i synnerhet fotbollssupportrarnas. Det känns som att pendeln kring om Ten Hag ska vara kvar eller inte har svängt ganska rejält nu. Att ändå lyckas knipa en titel med tanke på hur det har sett ut den här säsongen är givetvis imponerande. Å andra sidan har laget varit osannolikt dysfunktionellt, på ett sätt där skador knappt går att skylla på. I slutändan har jag förståelse för vilket beslut som än tas om hans framtid.

Mikael Österdahl: FA-cupfinalen sitter färskt i minnet. Där lyckades Ten Hag oerhört bra! Men över hela säsongen finns det extremt mycket som var dåligt och bara väldigt lite som var bra. När ett fotbollslag framstår som korkat landar det som regel på tränaren.

Elias Hallström: Att han tappade bort sig ganska omgående och när skadorna tickade in på löpande band blev tillståndet allt sämre och bortförklaringarna allt fler. Jag tycker att även om man har många skador på nyckelspelare så ska det åtminstone finnas något i spelet att falla tillbaka på, en grund att stå på, men icke. I det avseendet bär Ten Hag det största ansvaret.

Vem var säsongens manager i Premier League?

Axel Klöfwer: Unai Emery som tog Villa till Champions League.

Philip Gustavsson: Bortsett från den sista månaden är jag imponerad av Aston Villas Unai “Good Ebening” Emery.

Peter A Lilja: Måste väl bli Emery när allt kommer omkring. Starkt att gå till CL med Aston Villa.

David Grgic Levin: Unai Emery.

Mikael Österdahl: Unai Emery, förstås.

Elias Hallström: Unai Emery verkar ha fått till det riktigt bra i Aston Villa.

Vem/vilka managers borde skämmas för sitt arbete under säsongen som gick?

Axel Klöfwer: Ovanligt nog så tycker jag inte att det finns någon manager som direkt borde skämmas i år. De som underpresterade (Man United, Newcastle, Chelsea) gjorde det mycket på grund av skador och annan skit som en tränare inte kan påverka.

Philip Gustavsson: Pep Guardiola och Eddie Howe på grund av lagen de tillhör. Jürgen Klopp eftersom hans försök att skapa ett momentum genom att säga upp sig misslyckades totalt. Och Erik ten Hag av anledningar som tidigare nämnts.

Peter A Lilja: Jag tycker skämmas är ett hårt ord i dessa sammanhang. Finns väl de som har mycket att fundera på, till exempel överskattade Kompany. Såklart Ten Hag och Eddie Howe hade ett högre tryck på sig. Vi ska inte glömma Chris Wilder som kanske borde byta karriär istället för att återvända till samma klubb.

David Grgic Levin: Alla som tar lönecheckar från korrupta diktaturer.

Mikael Österdahl: Mikel Arteta gav bort ligatiteln på feg taktik mot Manchester city.

Elias Hallström: Givetvis Ten Hag, men än mer Pep Guardiola och Eddie Howe, av förklarliga anledningar.

Manchester City vann ligan. Kommentar på det?

Axel Klöfwer: Det visste vi väl sedan augusti? Fuskarna vinner nästa år också. Snark.

Philip Gustavsson: Nej.

Peter A Lilja: No

David Grgic Levin: Att fler bryr sig om att de förlorade FA-cupen än att de vann ligan för fjärde året i rad. Det säger egentligen allt man behöver veta om city som fotbollsklubb.

Mikael Österdahl: 115 asterisker.

Elias Hallström: Nä, alla vet.

Sheffield United, Burnley och Luton åkte ur Premier League. Kommer du sakna något av lagen?

Axel Klöfwer: Verkligen inte. Luton var lite charmiga men nej tack.

Philip Gustavsson: Nej, eftersom Sean Dyche inte tränar Burnley längre.

Peter A Lilja: Luton har varit lite friskt att se på hemmaplan. Vi får hoppas hattmakarna kan ersättas av friska Ipswich.

David Grgic Levin: Nä. Men det är fortsatt en otroligt tråkig trend att knappt några uppflyttade lag kan hålla sig kvar. Gapet mellan första och andradivisionen blir större och större för varje år, tyvärr.

Mikael Österdahl: Det är alltid kul med omväxling och Luton var just omväxling. Dessutom bjöd de på trevlig fotboll.

Elias Hallström: Är det månne den osexigaste trion på länge som tagit steget upp i Premier League? Kommer inte sakna något av lagen ett dugg.

Leicester, Southampton och Ipswich gick upp till Premier League. Tankar om det?

Axel Klöfwer: Leicester ska såklart spela Premier League fotboll. Ipswich är kul. Southampton inte lika kul.

Philip Gustavsson: Riktigt roligt att Kieran McKenna får upprättelse efter alla negativa skriverier under hans tid i United.

Peter A Lilja: Kul med Ipswich men sedan urtrist. Hade hellre sett lag som Coventry och Middlesbrough där.

David Grgic Levin: Sjukt kul med Ipswich! Delvis för att det är en klassisk klubb och till största del för Kieran McKenna.

Mikael Österdahl: Kul med Ipswich, de var det länge sen vi såg (läge för 9-0!). Annars är det oerhört trist när lagen studsar tillbaka. Degraderade lag borde inte få flyttas upp på minst fem år!

Elias Hallström: Extremt mycket roligare och rimligare med Leicester och Southampton istället för Sheffield United och Burnley. Ipswich mot Luton känns också trevligare. Hoppas att vi får se Kieran McKenna leda laget nästa säsong.

Vad blir ditt helhetsomdöme av Uniteds säsong?

Axel Klöfwer: Väldigt underkänt trots cuptiteln. Mest för att uttåget ur Champions League var så skamligt.

Philip Gustavsson: Usel och underkänd, även om FA-cuptiteln var alldeles, alldeles underbar.

Peter A Lilja: Underkänt

David Grgic Levin: Underkänt.

Mikael Österdahl: Fiasko!

Elias Hallström: Det går så klart inte att ge något annat än ett underkänt betyg på säsongen. Resultaten och prestationerna talar sitt tydliga språk. FA-cupvinsten var ett härligt litet dödsryck, men inget som kan väga upp helheten.

Vad har du för önskemål inför nästa säsong?

Axel Klöfwer: Att den nya ledningen backar Erik ten Hag fullt ut och gör sig av med ursäkterna till Unitedspelare som inte bör bära den röda tröjan.

Philip Gustavsson: Bra spelarövergångar på bägge håll, betydligt färre skador jämfört med under den gångna säsongen, en tydlig och fungerande spelidé, starka psyken hos spelare och tränarstab, framtidstro. En eller två titlar hade inte heller suttit fel.

Peter A Lilja: Lite fler plusmål hade varit önskvärt. Ett par yngre spelare in som kan spela konsekvent och stabilt med den klass som krävs. Jag vill också se Maguire vara kvar och göra en fin säsong i ny omgivning.

David Grgic Levin: Förbättring. Det kan väl ändå inte vara för mycket att begära?

Mikael Österdahl: Att vi bygger en grund för framtida framgångar.

Elias Hallström: Att det, oavsett vem som leder laget, finns ett grundspel att falla tillbaka på, att man klarar av att äga matcher från start till slut. Givetvis också att fler nyckelspelare håller sig friska.

Res med oss till Manchester!