Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Katie Zelem lämnar Manchester United

Bara en dag efter att det bekräftades att Lucia García lämnar klubben bekräftade United idag att även kapten Katie Zelem kommer att lämna klubben efter sex år i klubben.

Katie Zelem har varit med från allra första början. Med andra ord från och med säsongen 2018-19, då Manchester United äntligen kunde stoltsera med ett damlag. Säsongen därpå utnämndes hon till klubbkapten efter Alex Greenwood valde att söka lyckan någon annanstans.

Manchesterinfödingen Zelem anslöt till United av självklara anledningar. Även om Manchester United inte hade ett seniorlag på damsidan förrän 2018 hade man ungdomsverksamhet, och det var där Katie Zelem slipade på sin fotboll från 8 års ålder tills hon var mogen. I hennes första säsong var hon bidragande när United genast tog klivet upp till förstadivisionen.

I den korta historian av Uniteds damlag har Zelem varit bland dem som satt störst avtryck. Med sina 161 matcher i United är det bara Ella Toone som har gjort fler. Hon kan stoltsera med flest matcher från start, flest spelade minuter och är trea genom tiderna i skytteligan bakom Ella Toone och Leah Galton. Hon delar även assistrekordet med Ella Toone. På den mindre smickrande sidan har hon även dragit på sig flest gula kort.

Sedan 2018 har Zelem hunnit debutera för det engelska landslaget, och var såklart med i våras när United vann sin första titel på damsidan genom att vinna FA-cupen. Då hade Zelem kaptensbindeln runt armen.

Men nu är Zelem näst på tur i vad som verkar vara en utrensning i damlaget. Utöver Zelem och Garcia ryktas även Mary Earps bort. Skillnaden är att Zelem nu går helt och hållet gratis. Hennes kontrakt går ut på söndag. De enda som återstår från den första truppen som tog United in i damfotbollen är nu Ella Toone, Millie Turner och Leah Galton.

Enligt uppgifter från trovärdiga Kit Shepard på The Times så “lutar Zelem mot en flytt utomlands” men har inte uteslutit att stanna i England.

Vi tackar en av våra egna för sex år av trogen tjänst och önskar henne all lycka till i framtiden!

Res med oss till Manchester!