Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Mer intresse för Greenwood / Garcías nya klubb / Shaw firar jubileum

Unitedsvepet kommer som det brukar och ger er alla nyheter kring Manchester United. Det europeiska transferfönstret närmar sig med stormsteg och en av huvudpersonerna är allt jämt Mason Greenwood, som har attraherat nytt intresse. Vi kan även bekräfta en ny klubbadress för Lucia García, och firar ett jubileum.

Ytterligare intresse för Greenwood

David Ornstein rapporterar nu att även Marseille har gett sig in i kampen för Mason Greenwoods signatur. Tidigare har intresse för forwarden kommit mestadels från Spanien och Italien. Enligt Ornstein är diskussionerna fortfarande i ett tidigt skede och den finansiella sidan har inte diskuterats ännu. Greenwoods läger sägs dock föredra flytten till Frankrike över andra alternativ för tillfället.

Även om United föredrar en permanent flytt ska inte ytterligare ett lån eller till och med en återkomst för Greenwood vara helt uteslutet ännu. Getafe, som Greenwood var utlånad till förra säsongen, önskar att förlänga lånet.

Ny klubbadress bekräftad för García

Det bekräftades igår att Lucia García lämnar Manchester United. Nu är det även bekräftat vad som blir hennes nya klubbadress. Det blir Monterrey i den mexikanska ligan, de regerande mästarna. Sedan den mexikanska damligan tog form 2016 har Monterrey dominerat ligan, med tre ligatitlar.

Luke Shaw firar tio år i klubben

Den 27 juni 2014 satte Luke Shaw penna på papper och skrev på för Manchester United. Han blev därmed Louis van Gaals andra värvning, då Ander Herrera blev klar dagen efter. Det betyder alltså, med vad jag hoppas var snabb matte för samtliga läsare, att Luke Shaw firar tio år i klubben. En imponerande milstolpe. Vi kan även passa på att fastställa att Luke Shaw faktiskt är den spelare i truppen som varit här längst.

Sedan debuten mot West Ham den 27 september 2014 (skribenten kan stolt säga att han var på plats för sitt första besök på Old Trafford!) som ung och tunn 18-åring har Shaw mognat till sig och stundtals varit en av världens bästa vänsterbackar. Som bekant är det endast skadorna som har hindrat honom.

Vi gratulerar Luke Shaw till tio år och hoppas på många fler framöver!

Res med oss till Manchester!