United i landslagen
Mainoo i drama / Højlund och Eriksen föll tungt / Pellistri målskytt

Söndagskvällens landslagssammanfattning toppas av dramatiken i EM. Under gårdagen föll Højlund och Eriksen tungt med sitt Danmark mot Tyskland efter två hårda VAR-beslut emot.

Ikväll var dramatiken än mer påtaglig när Mainoo startade för England mot Slovakien. Det såg länge ut som favoriten England skulle få åka hem, men efter stor dramatik vände laget efter en sen kvittering och förlängning.

Mainoo i drama

Det blev stor dramatik när Mainoo och Shaw såg ut att få åka hem från EM efter att Slovaken haft ledning under en bra bit in på övertid. England lyckades dock reducera i matchens sista skälvande minuter genom en cykelspark av Jude Bellingham. I förlängningen satte Kane tidigt 2-1 och avgjorde matchen. Slovakien försökte komma tillbaka men kom aldrig riktigt nära.

Kobbie Mainoo spelade större delen av ordinarie tid och såg ganska kreativ ut. Han gjorde definitivt en bättre insats än flera andra som såg mer rädda än bra ut.

Eriksen och Højlund föll tungt

Danmark föll tungt i går kväll mot Tyskland. Tyskland inledde klart bäst och såg ut att gå ganska lätt vidare till kvartsfinal men sedan kom Danmark igång med fint kontringsspel, delvis på grund av Eriksens fina fot. Men efter att Danmarks ledningsmål i början av andra halvlek blivit bortdömt av VAR kom ytterligare ett VAR-beslut och förstörde Danmarks kväll när Joakim Andersen snuddade bollen med handen. I ärlighetens namn kändes båda VAR-besluten väldigt hårda.

Højlund jobbade och slet mot de tyska backarna men lyckades inte riktigt med det sista. Han hade ett tungt skott som dock gick ganska rakt på Neuer i det tyska målet. Det känns som den unge dansken har en bit kvar till

Argentina rusar fram

Lisandro Martínez och Alejandro Garnacho rusar fram med sitt Argentina i Copa America. De tog under natten till idag sin tredje raka vinst, denna gång mot Peru. Slutresultatet skrevs till 2-0. Garnacho spelade fram till minut 66 medan Martínez vilade denna match.

En annan Martínez, Lautaro, avgjorde igen och blev tvåmålskytt.

Pellistri målskytt

Facundo Pellistri spelade från start för Uruguay i Copa America och lyckades också göra mål. Det blev till slut en överlägsen vinst med hela 5-0 mot Bolivia. Uruguay leder gruppen på full pott efter två matcher. Pellistri utgick i 86:e minuten. Målet kan ses nedan.