Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United i landslagen
Fernandes säker från elva meter / Pellistris Uruguay slog ut värdnationen

Ett par Unitedspelare har de senaste dagarna representerat sina respektive landslag i både EM och Copa América. Bruno Fernandes och hans Portugal bjöd på mest dramatik när Slovenien till slut besegrades efter straffläggning.

Fernandes och Dalot vidare efter dramatik

Många trodde nog att Portugal skulle avfärda Slovenien utan större bekymmer i åttondelsfinalen av EM.

Så blev det inte.

Bruno Fernandes fanns med från start men Diogo Dalot fick se hela dramat från bänken. Det blev ett drama så till vida matchen innehöll det mesta utom mål. Det var dock inte så att chanser fattades, men framför allt var det en match där målvakterna skulle komma att stå i centrum.

Sloveniens målvakt Jan Oblak räddade bland annat en straff och i slutskedet stod Portugals Diogo Costa för en avgörande benparad.

Fernandes gjorde överlag en bra insats, men i de avgörande lägena fick han inte chansen att kliva fram, som vid till exempel frisparkar och straffen som Portugal brände.

Väl i straffläggningen klev 29-åringen fram och satte sin elvametersspark säkert.

Den stora hjälten för Portugal blev till slut målvakten Costa, som räddade tre slovenska straffar.

I kvartsfinal väntar härnäst Frankrike på fredag.

Pellistri har Bielsas förtroende

Facundo Pellistri spelade hela matchen för Uruguay när USA besegrades med 1-0.

Borta i USA pågår Copa América parallellt med EM, och i Uruguay hittar vi Facundo Pellistri, som får fortsatt förtroende av förbundskapten Marcelo Bielsa.

Under natten till tisdag tog man emot värdnationen USA och skickade dessutom ur dem från turneringen, detta efter att ha vunnit med 1-0.

I uruguayansk press får Pellistri ett medelhögt betyg. Han ska ha haft vissa bekymmer med att slå sin ytterback, men behandlades enligt rapporterna lite bryskt emellanåt.

Han får dock positiva ord i form av att han lägger ner ett hårt defensivt arbete och spelar uppoffrande.

I kvartsfinal väntar tvåan i grupp D, vilket sannolikt blir Colombia eller Brasilien, som spelar natten till onsdag.

Turkiet vidare, men ingen Bayindir i målet

Altay Bayindir fick se sitt Turkiet vinna åttondelsfinalen mot Österrike från bänken ikväll.

Turkarna tog ledningen efter bara någon minuts spel och gjorde i andra halvlek 2-0. Österrike skulle dock få kontakt med sin reducering efter dryga timmen men mer än så åstadkom man inte.

För Bayindir lär det bli fortsatt bänk, då hans kollega Mert Günok gett ett stabilt intryck. Sannolikt stod han också för turneringens svettigaste räddning hittills, när han på övertid räddade en österrikisk nick längs backen.

Res med oss till Manchester!